Debrecen
2023-12-05

Hamarosan kezdődik a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny

68. alkalommal ad otthont Debrecen a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenynek. A rendezéssel kapcsolatos szerződést sajtónyilvános esemény keretében írta alá Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere és Rácz Attila, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség ügyvivő testületének elnöke 2023. december 5-én Debrecenben.

Amint azt Rácz Attila az aláírást megelőzően elmondta, a szövetség köszöni Debrecen város támogatását ahhoz, hogy immár 68. alkalommal sikerül megrendezni ezt a megmérettetést, amelynek versenynapjai 2024. január 16-tól 20-ig tartanak. Ez a rendezvény az elmúlt évtizedek alatt Európa egyik legjelentősebb ökölvívó eseményévé nőtte ki magát, s különösen fontos lesz ez 2024-ben, az olimpia évében. Várhatóan a korábbiakban megszokott módon igen színvonalas mezőny fog összegyűlni, és a szervezők nagyon bíznak abban, hogy olyan versenyzők fognak indulni ezen a tornán is, akiket néhány év múlva olimpián vagy komolyabb profi versenyeken láthatunk viszont. Rácz Attila szerint minden Bocskai emlékverseny nagyon fontos, de mivel a következőt olimpiai évben rendezik, alkalmas arra, hogy a versenyzők megmutathassák, hol állnak az olimpiai felkészülésben. Biztos abban, hogy a Bocskai emlékversenynek olyan híre van, hogy most is rangos nemzetközi mezőny fog összejönni Debrecenben. Megköszönte Debrecen városának a rendezést, az ahhoz nyújtott támogatást és különösen azt, hogy ez a támogatás nem egyszeri, hiszen a 68. alkalommal kerül megrendezésre ez az esemény.  

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere szerint hatalmas jelentősége van annak, hogy ez az emlékverseny 68. alkalommal kerül sorra a jövő év elején. Büszkeségre ad okot, hogy a városnak minden bizonnyal ez a legpatinásabb versenysorozata, ami évtizedek óta a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel együttműködve valósul meg. A szervezők – mint mindig – most is szerződésben rögzítik, hogy ki mit biztosít ahhoz, hogy színvonalas és eredményes versenyt rendezhessenek.

Debrecen város most is a helyszínt – az Oláh Gábor utcai sportcsarnokot – és egy ringet bocsájtja a verseny rendelkezésére, gondoskodik 138 külföldi résztvevő elszállásolásáról, utaztatásáról, ellátásáról, az orvosi felügyeletről, a rendezvény biztonságáról és zavartalan lebonyolításáról, a férfi versenyek nyerteseinek, illetve helyezetteknek járó hollóházi porcelán emléktárgyakról, valamint az érmekről. A város nagy szeretettel várja az ökölvívás szerelmeseit Debrecenből az országból és határainkon túlról egyaránt. Az egyes versenynapokra szóló felnőtt napijegy 1200 forintba, a diák napijegy (14 év felett, diákigazolvánnyal) 600 forintba kerül majd. A mérkőzések látogatása a 65 év feletti nyugdíjasok és 14 év alatti gyerekek számára ingyenes.

Barcsa Lajos megköszönte Rácz Attilának a Magyar Ökölvívó Szakszövetség ügyvivő testülete elnökének az együttműködést, arról is említést téve, hogy az elnök debreceni születésű, így most már hivatalos szálak is fűzik a városhoz. Az alpolgármester a szerződésaláírási eseményen jelen lévő Szabó Sándornak, a DVSC Ökölvívó Klub elnökének is megköszönte azt, hogy mielőtt az önkormányzat átvette ezt a feladatot, hosszú éveken át ő szervezte a Bocskai emlékversenyeket, illetve azt, hogy évtizedek óta a város ökölvívósportjának elhivatott finanszírozója.

Szabó Sándor – megköszönve az elismerő szavakat – elmondta: éppen 25 éve annak, hogy megalapította ökölvívó klubját, s az utóbbi 18 évben az országos ranglista első három helyezettje között szerepel csapatuk, ami magánfenntartású klub esetében egyedülálló eredmény. Reményét fejezte ki, hogy ez továbbra is így lesz. Szabó Sándor arról is említést tett, hogy a 68. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen a DVSC Ökölvívó Klub – s ezzel Debrecen – színeiben két női és két férfi versenyző indul: Győrfi Anna, Komjáthy Nóra – aki nagyon eredményes ifjúsági korú sportoló, s ez lesz az első felnőtt versenye –, valamint Bernáth László és – akitől győzelmet is várnak – Bernáth Attila.

Egyetemi Élet – beiskolázási, kulturális és sporthírekkel

Kowalsky meg a Vega szezonnyitó koncertek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek