Debrecen
2020-08-26

Továbbra is maximális biztonságra törekszenek az idősellátásban

A Pallagi úti idősek otthonából augusztus 19-én szállítottak el a mentők egy lakót a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába, ahol PCR-tesztet végeztek rajta. Ez pozitív eredményt mutatott, minek következtében a Nemzeti Népegészségügyi Központ elindította a megfelelő eljárást, melynek keretében augusztus 23-án teljes körű szűrés kezdődött az idősotthon lakói és dolgozói körében.

A szűrés során 405 mintavétel történt, aminek eredménye szerint az idősek otthonának dolgozói között 1 koronavírussal fertőzött személyt találtak. Annak az idős lakónak akiről a napokban kiderült, hogy fertőzött, a közelében élők közül 3 személy esetében lett pozitív a PCR-teszt, így tehát összesen 5 koronavírussal fertőzött személyt találtak. Az új eseteket érintő személyek közül mindenki jól van, a dolgozók otthoni karanténban, az idősotthoni ellátottak pedig a Kenézy Gyula Egyetemi Kórháznak az infektológiai intézetébe kerültek elkülönítésre. 

Azok közül aki az idősotthonban érintkezett a fertőzöttekkel a negatív tesztjük ellenére, izolációs részlegbe helyezték az intézményben. 

Debrecen önkormányzata, mint felelős és gondoskodó intézményfenntartó, továbbra is megelőző jelleggel a Nemzeti Népegészségügyi Központtól a teljes körű szűrés megismétlését kéri a Pallagi úti idősotthonba.  A központ mivel indokoltnak  tartja az önkormányzat kérését, a Városi Szociális Szolgálat Szávay Gyula Utcai Telephelyén is teljes körű vizsgálatot fog végezni. 

A város vezetése továbbra is fenntartja az augusztus 14.-től életbe lépett korlátozást, miszerint az intézményben és a telephelyen intézményelhagyási és látogatási korlátozást rendel el. 

 

Elmarad a Puskás Akadémia mérkőzése

Befejeződött a Közép Utcai Óvoda energetikai korszerűsítése

Csoma Szandra

Szerző
Hasonló cikkek