Debrecen
2023-11-06

Elindultak a nagyfelületű aszfaltozási munkálatok a Katalin utcában

A részletekről 2023. november 6-án tartott sajtótájékoztatót Papp Viktor a Fidesz-KDNP debreceni képviselőcsoportjának frakcióvezetője, a városrész önkormányzati képviselője.

Papp Viktor elöljáróban elmondta, hogy a Debrecen 2030 program keretében folytatódnak a nagyfelületű aszfaltozások és kertségi útfelújítási munkálatok a körzetében, aminek célja, hogy a város nagy forgalmú csomópontjainak felújításán túl a kertségi városrészeken lévő utak is megújuljanak, hiszen itt is kiemelten fontos a lakók számára a komfortos és biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtése.

Hozzátette, hogy a burkolatfelújítási munkálatok szükségessé váltak már a Katalin utcában is, hiszen ez az utca a városrész kiemelten forgalmas utcája, ugyanis a Sámsoni utat és a Sólyom utcát köti össze, ami a főút és városrész közepének legfontosabb ütőere. Kiemelte, hogy a felújítási munkálatok két ütemben valósulnak meg. Első szakaszában a Piroska utca és a Sólyom utca közötti 550 méteres útszakasz kap megújult burkolatot. Ez a beruházás a város saját költségén valósul meg bruttó 68 millió forint összegben.

Papp Viktor aláhúzta, a kivitelezési munkák szegélybontással és szegélyépítéssel kezdődnek, amit aszfaltmarási munkálatok folytatnak. Ezt követően megtörténik a meglévő aknafedlapok szintbehelyezése. A felújítási munkák az új aszfaltkopóréteg terítésével érnek véget. Emellett a járda is teljesen megújul az utcában. A beruházás időtartama a kivitelező tájékoztatása szerint hét hetet vesz igénybe.

A képviselő arra kérte a lakosságot és az arra közlekedőket, hogy legyenek türelemmel a felújítási munkálatok idején, és ne a megszokott módon,- hanem az aktuális forgalmi rend szerint,- körültekintően közlekedjenek. A felújítási munkálatok befejezésével pedig az itt lakók a környékhez méltó komfortos és biztonságos útszakaszon tudnak ismét közlekedni. A munkálatok második üteméről elmondta, hogy a Sámsoni út és a Piroska utca közötti szakaszon az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában a 471-es útfelújítás részeként valósul meg.

Papp Viktor a körzetet érintő fejlesztések között megemlítette, hogy 2019-ben a Piroska utca teljes megújításon esett át, emellett a Honti utca 2021-ben kapott út aszfaltréteget, de további útfelújítások is várhatók a jövőben a városrészen. A gyalogos közlekedés biztonságára is nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen a városrészen az elmúlt időszakban 31 járdaszakasz épült vagy újult meg 13 millió forint költségből. „Az olyan fejlesztéseknek köszönhetően, mint az új orvosi rendelő vagy közterületi parkok megújításával pedig elmondható, hogy ez a városrész folyamatosan és látványosan fejlődik.” – mondta a képviselő.

Papp Viktor azzal zárta gondolatait, hogy a keleti városrészen számos helyen zajlik jelenleg is útfelújítási munka, emellett kiemelt figyelmet fordítanak azoknak az utcáknak az aszfaltozására is, amelyek nem rendelkeznek szilárd burkolattal. Ennek részeként a Dolmány utca aszfaltozására a közbeszerzés lezárult, a szerződés megkötését követően pedig a napokban elindul a tervezési folyamat. A cél pedig, hogy a városrész közlekedése úgy fejlődjön, hogy az itt lakók még jobb minőségű utakon, komfortosabban és biztonságosabban közlekedhessenek.  

Sikeres debreceni kutatás a trombózis hatékonyabb kezeléséért

Bruce Dickinson szólókoncerttel tér vissza Budapestre!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek