Debrecen
2021-03-05

Közlekedési rend változás a DKV járatain

A szigorú kormányzati intézkedések és az oktatási intézmények bezárása miatt, 2021. március 8-án, hétfőn üzemkezdettől módosítják az autóbuszok, trolibuszok és villamosok közlekedését.

A tavaly tavasszal, illetve az év végi két ünnepi közötti időszakban már többször, sikeresen alkalmazott közlekedési rend alapján a villamosokat tanítási szünet, munkanapi, az autóbuszokat és trolibuszokat pedig módosított szabadnapi menetrend szerint közlekedtetik és amennyiben szükséges rásegítő járatokat indítanak.

A közlekedési rend változás részletei:

TROLIBUSZOK

Szabadnapi menetrend szerint közlekednek.

VILLAMOSOK

Tanítási szünet, munkanapi menetrend szerint közlekednek.

AUTÓBUSZOK

Szabadnapi menetrend szerint közlekednek.

KIVÉVE: A 10Y-os, 12-es, 13-as, 16-os, 17/17A, 21-es, 24Y-os, 30A, 33-as, 37-es, 39-es, 41Y-os, 43-as, 45-ös, 46/46E/146-os, 48-as és 49/49A/49Y-os.

Ezek az autóbuszok módosított szabadnapi menetrend szerint szállítják az utasokat, mely azt jelenti, hogy a reggeli és délután csúcsidőszakban jelentkező magasabb számú utazási igényhez igazodva, az eredeti indulási időpontokon felül plusz, menetrendbe beillesztett járatokat indítunk, ezzel segítve a munkába járást és a hazajutást.

Figyelembe véve a törvény által meghatározott járatsűrítést továbbra is folyamatosan figyelemmel kísérjük az utasszámokat és amennyiben egy járat kihasználtsága eléri az 50 százalékot, úgy az előre meghirdetett menetrenden felül további plusz, úgynevezett rásegítő járatokat indítunk a zsúfoltság elkerülése érdekében.

A módosított szabadnapi menetrendeket hamarosan közzétesszük.

Felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy 2021. március 8-tól, a kormányzati szabályok szerint a közterületeken is kötelező a szájmaszk használata, így a megállóhelyeken már a járatra várakozva is viseljék a szájat és orrot eltakaró maszkot!

Kérjük utasainkat, hogy a járvány terjedésének lassítása érdekében tartsák be az előírásokat!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 

 

dkv.hu

A kormány és a jegybank jól kezelte a válságot

Titkos ügynöknek adta ki magát, majd pénzt csalt ki az emberektől

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek