Debrecen
2023-10-12

Elkezdődtek a nagyfelületű aszfaltozási munkálatok a Derék utca 64-68. szám közötti parkolóban

A részletekről 2023. október 12-én tartott sajtótájékoztatót Varga András a városrész önkormányzati képviselője.

Varga András elmondta, hogy újabb közlekedésfejlesztés indult el a napokban a Tócóskertben, ugyanis a Derék utca 64-68 szám közötti merőleges parkoló kap most új aszfaltburkolatot. A lakosság kérése az volt, hogy ezen a szakaszon a régi és elöregedett parkoló burkolatát újítsák meg, és nagyon örül neki, hogy a nagyfelületű aszfaltozások III. ütemében ez a munka meg is valósul. Hozzátette: a munkálatok a Debrecen 2030 program keretében teljes mértékben önkormányzati forrásból valósul meg, melynek költsége 40 millió forint.

Az önkormányzati képviselő a munkálatok ütemezésével kapcsolatan kiemelte, hogy a kivitelező az aszfaltréteg marásával kezdte el a beruházást, amit a közművek szintbe helyezése, majd az aszfaltréteg leterítése követ, végül pedig a parkolójelek felfestése történik meg.

Varga András hozzátette, hogy a munkálatok 110 méter hosszúságban zajlanak, amelynek időtartama várhatóan 3-4 hét lesz, de a kivitelező mindent megtesz, hogy az időjárás függvényében hamarabb végezzen a munkálatokkal.

A képviselő elmondta azt is, hogy ezzel a fejlesztéssel nemcsak a pakolók minősége újul meg, hanem a parkolóhelyek száma is bővülni fog, hiszen a felfestésnek köszönhetően 10%-kal több autó tud majd parkolni ezen a területen úgy, hogy az nem megy semmilyen zöldterület rovására.

A jövő kapujában az IK hallgatói

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek