Debrecen
2023-09-28

Letörte az autójára csukódó sorompót

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki autójával letört egy sorompót Debrecenben.

A vádirat szerint az elkövető 2023. május 4-én késő délután Debrecenben közlekedett autójával. Egy négysávos útszakaszon haladt, és amikor egy vasúti átjáró kereszteződéséhez ért, a fényjelző készülék tilos jelzését már csak akkor vette észre, amikor behajtott az átjáróba. Ekkor megállt, de csapórúd rácsukódott az autójára.

Ekkor az elkövető tolatni kezdett, de ezzel letörte a csapórudat, majd adatainak hátrahagyása nélkül távozott a helyszínről.

A férfi a cselekményével megszegte a vasúti átjárók megközelítésére vonatkozó közlekedési szabályokat, ezzel pedig veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát, valamint mások életét és testi épségét.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a férfival szemben az ügyiratok alapján pénzbüntetést szabjon ki.

 

Új logisztikai trendek a Gazdaságtudományi Karon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek