Debrecen
2020-11-19

Sok a kérdés a rendezvényszervezés területén

Debrecenben bíznak a szervezők abban, hogy a Debrecen Drive-ot és a Campus Fesztivált is meg lehet rendezni 2021-ben.

Rengeteg a bizonytalanság a rendezvényszervezés területén - erről beszélt az FM90 Campus Rádiónak Miklósvölgyi Péter a Debreceni Campus Nonprofit Kft. ügyvezetője. A cég ügyvezetőjével hosszabb beszélgetést hallhatnak péntek déltől Városi Élet című műsorunkban. Miklósvölgyi Péter kitért arra is a beszélgetésben, hogy ebben az időszakban a következő év eseményeinek szervezésével foglalkoznak. Elmondta, hogy hisznek abban, hogy meg lehet rendezni május végén a Debrecen Drive eseményüket és július végén a Campus Fesztivált is. Ugyanakkor rengeteg a "ha". 

- Mi van akkor, ha mondjuk ahhoz kötik, hogy valaki bemehet-e tömegrendezvényre, hogy be van-e oltva a vakcinával? Nem irreális forgatókönyv, hallottunk már szakmai berkekből is ilyenről. Mi van akkor, ha negatív teszthez kötik a belépést? Melyik tesztet fogadják el? Mi van akkor, ha az emberek esetleg úgy gondolják, hogy elvoltak 1-1,5 évig nagyobb rendezvény nélkül, és nem akarnak egyből rendezvényekre menni, ez akár 30-40 de akár 50 százalékkal is visszavetheti a látogatók számát - mondta Miklósvölgyi Péter. Hozzátette: - Úgy terveznek, hogy mind a vendéglátás, mind a rendezvényszervezés valamikor tavasszal térhet magához. Amíg nincs vakcina, addig nincs megoldás. Azt gondolom a vakcina megjelenésével, március, április, május tűnhet el ez a probléma az életünkből. 

- A Campus Fesztivállal kapcsolatban nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Tárgyalunk külföldi sztárfellépőkkel, akik megértőek ugyan, de valamiféle állásfoglalást várnak tőlünk, hogy teszünk-e ajánlatot a zenekarra, és az mennyire versenyképes. Ebből a szempontból óriási a verseny a különféle fesztiválszervezők között. Az a legnagyobb kérdés, hogy ha egy nevet mondjuk bejelentenénk decemberben, de aztán valami olyan körülmény lépne fel, - ami lehet gazdasági, vagy a pandémiával kapcsolatos, - például a beutazáshoz kapcsolódó, hogy tudjuk-e tartani azt, hogy akit bejelentettünk, az tényleg fel is fog lépni. - mondta Miklósvölgyi Pter.

A Debreceni Campus Nonprofit Kft. ügyvezetőjével tehát pénteken déltől hallhatnak hosszabb beszélgetést, amiben részletesebben kitérnek a koronavírus-járvány hatásaira.

Doktorokat és díszdoktorokat avat a Debreceni Egyetem de nem a hagyományos módon

Több mint 450 újabb koronavírus-fertőzött egy nap alatt Hajdú-Bihar megyében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek