Backstage
2023-10-05

Lemmy és Jim Morrison jóslatai bejöttek

A Motörhead frontembere már 8 éve nincs köztünk. Bárhol is van most, az új vendéglátójának csak azt tudom tanácsolni, amit a Los Angeles-i Rainbow bár tulajdonosa is mondott, ami Lemmy törzshelye volt: “Hagyj üresen neki egy játékgépet és adj neki whisky-kólát, akkor maradni fog.” Lemmy egy 2015-ös interjúban fejti ki politikai álláspontját, ami 2023-ra beérett.  

Lemmy jóslata egy 2015 nyarán adott interjúban:

„Ukrajna meg fogja szívni. Nézd meg, mi történt a Krímmel! Kicsit hápogott a világ, aztán levették a kérdést a napirendről. Mintha mi sem történt volna. Putyin rendet tart odahaza. Valószínűleg ő is seggfej, hiszen politikus, de jobban érti a saját népét, mint akik Európában lopják a napot. Azokat simán el kéne zavarni a faszba. Teljesen feleslegesek. Nagy-Britanniának meg be sem kellett volna lépnie az EU-ba, és minél tovább marad, annál tovább égeti magát. Semmi előnnyel nem jár, csak egy rakás felesleges, betarthatatlan, ostoba szabállyal. Mintha abból nem lett volna már így is elég. Az EU teljesen életképtelen, ezt csak a vak nem látja, vagy akinek teletömték a zsebét. Köldöknézés jó sok pénzért..."

500.jpg (1024×683)

És Obamáról mit gondolsz?

„Politikus, tehát seggfej. Ez alap. Kábé két napig úgy látszott, hogy talán egy kicsivel jobb lehet, mint a többi seggfej, de aztán kiderült, hogy neki sincsenek golyói a megfelelő helyen. Hiába álmodozik szépeket, ha a szenátus simán lenyomja. Egy erőtlen vezető szart sem ér. Szépelegni, mosolyogni persze lehet, meg szelfizni vagy mi a rák, de ha valóban vannak céljaid és azokat meg is akarod valósítani, akkor erőt kell felmutatnod. Különben még a sültbolondok sem vesznek komolyan, nemhogy a halálos ellenségeid. Látszik, hogy egyikük sem töltött egy percet sem az utcán. Az a baj, hogy túl sok mindent láttam már, engem nem lehet csak úgy megvezetni. Most már csak az a kérdés, hogy én húzom tovább vagy ez az elbaszott világ."

Jim Morrison jóslata beigazolódott

Jim 27 évesen halt meg – máig vitatott körülmények között, és sok teória kering a haláláról. 

Jim olyan munkásságot hagyott hátra nekünk, amely 50 év alatt sem kopott meg, a költészete és a The Doors zenéje a mai napig hatással van az emberekre. Fiatalon halt meg, de ebbe a 27 évbe mindent beletett, amit más ember egy teljes élet alatt sem él meg.  Az első demokratikus zenekar, mert Jim minden dalszövegéhez négy nevet írt, így mindenki egyformán részesült a jogdíjakból. Csak akkor kezdtek el valamit, ha mind a négyen megszavazták, és nem a többség döntött, hanem az egység. 

A Gyíkkirály, Mr. Mojo Rising (Jim Morrison anagrammája) generációk számára volt ikonikus jelentőségű figura, sírja pedig az egyik leglátogatottabb "látványosság" és zarándokhely Párizsban, noha temetésén mindössze öt ember volt jelen: Agnes Varda, Bill Siddons, Jaques Demy, Alain Ronay és Pamela Courson. Tehát arról, hogy valóban Jim van a sírban csak ők tudhatnak. 

De kanyarodjunk vissza a jóslathoz. 1969-ben adott interjúban rezzenéstelen arccal mondja az új évezred zenei irányát: "a jövőben az elektronika fog uralkodni, és lesznek olyan előadók, akik hangszerek helyett csak "gépeket" használnak." 

 

"Időről időre felbukkannak olyan zsenik, mint Mozart, akik már gyerekkorukban lenyűgöző műveket írnak. Valószínűleg jön majd egy újabb ilyen géniusz, aki rendkívül népszerű is lesz. Nem zenekarra gondolok, hanem egyetlen személyre, aki előre rögzített hangokat és elektronikus eszközöket használ. Egy továbbfejlesztett szintetizátort, ami olyan kifinomult és összetett, hogy egy egész szimfonikus zenekar hangzását foglalja magában. Biztos vagyok benne, hogy valaki éppen ezen az új stíluson kísérletezik most egy garázsban és hamarosan hallani is fogunk róla. Szívből remélem, hogy nagyon népszerű lesz, és nemcsak lemezeken hallhatjuk majd, hanem a koncertjeire is elmehetünk, például a Carnegie Hall-ba."

Sikeres újranyitás a Klinikai Központ családbarát szülészeti ellátásában

Országos rajzpályázatot hirdet a Zoo Debrecen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek