Debrecen
2022-07-28

Nagyfelületű aszfaltozások kezdődnek több helyszínen is a városban

Három útszakasz nagyfelületű aszfaltozása kezdődött meg 2022. július 28-án Debrecenben. A Klaipeda utcán, a Nyugati utcán és a Holló János utcán dolgoznak.

„Debrecen önkormányzata minden mobilitási igényt igyekszik kiszolgálni a kerékpárutak fejlesztésétől a közösségi közlekedés modernizálásáig, és természetesen a közúti közlekedés is nagyon fontos része ennek. Az ezzel kapcsolatos beruházásaink három nagyobb területre oszthatók” – fogalmazott Barcsa Lajos.

Az alpolgármester elsőként említette a nagy volumenű, az egész város közlekedését meghatározó fejlesztéseket, mint például az Egyetem sugárút szélesítését, a Nyugati kiskörút megépítését vagy a Nyíl utca és a Hadházi út kereszteződésének átalakítását.

Másodikként a lakossági kezdeményezésű útépítésekről szólt, kiemelve, hogy 2021-ben 26 utca aszfaltozásáról döntött a város, ebből tíz még tavaly, nyolc pedig idén készült el. További hét helyszínen folyamatban vannak a munkálatok, az utolsó utcában pedig hamarosan átadja a munkaterületet az önkormányzat.

Végül a nagyfelületű útjavításokra tért ki Barcsa Lajos. Ezek elsődleges célja az elöregedett aszfaltburkolatok cseréje a közlekedés minőségének és biztonságának javítása érdekében. „Az idei évben 480 millió forintot költünk nagy felületű aszfaltozásra. 138 millió forintot fordítunk kisebb útszakaszokra, így a Hadházi út, a Székely utca, a Szávay Gyula utca, a Kemény Zsigmond utca, a Napraforgó utca, a Berek utca, illetve a Kádár dűlő egyes részeire. A három legnagyobb összegű beruházásunk pedig ma kezdődik. A Klaipeda utcán 142 millió forint, a Holló János utcán 49 millió forint, a Nyugati utcán pedig 150 millió forint értékben végzünk útjavítást” – tette hozzá Barcsa Lajos.

Hetei József, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy a Klaipeda utca a város egyik legnagyobb forgalmú, emiatt nagy terhelésnek kitett szakasza. „Nagyon nagy öröm, hogy szegélytől szegélyig, mintegy 6500 négyzetméteren új aszfaltréteget kap az utca, és a szegélykövek cseréje, kiigazítása, valamint a víznyelők szintbe hozása és a buszöblök felújítása is megtörténik teljes, 500 méteres hosszában” – mondta el Hetei József.

A képviselő hozzátette, hogy a Holló János utca – amely szintén az 5-ös számú egyéni választókerület lakóit érinti – ugyancsak megújul. Itt a Petőfi téri szervizút csatlakozása és a Levendula Óvoda közötti, valamint az óvoda előtti szakaszt újítják fel.

Harmadikként a Nyugati utcán kezdődött meg a munka, ahol az útfelújítás szakaszolva történik, azaz csak a repedezett, elöregedett aszfaltburkolat-szakaszokat és szegélyeket cserélik, továbbá a rossz állapotban lévő autóbuszöblöket is felújítják.

Battai Sugár

Ukrán játékost szerződtetett a DEAC női futsalcsapata

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek