Debrecen
2023-09-14

Két új bemutatóval várja a közönséget a Vojtina Bábszínház

A színházteremben az Óriásölő Margaret című előadást mutatják be, mely élőzenés, bábos hőstörténet a bátorságról. A játszószínházban pedig A csudakard története című, 20 évvel ezelőtt bemutatott kamarajátékát újították fel és új szereposztásban tárják a nézők elé.

Óriásölő Margaret:

Margaret, a fiatal falusi lány hős szeretne lenni, Simon, a legkisebb királyfi pedig mesemondó. A környezetük nem érti, kineveti, kigúnyolja őket. Hogyan is lehetne egy gyenge leányból lovag? Milyen királyfi az, akit jobban érdekelnek a mesék, mint a kardforgatás? Margaret és Simon találkozása egy rendhagyó hőstörténet kezdete, melyben nem csupán a természet erőivel, a tengeri szörnnyel és az óriással kell megküzdeniük, de le kell győzniük saját félelmeket is. Óriásölő Margaret meséje élőzenés, bábos hőstörténet, lovagregény, amely az iskolás közönségnek szól a bátorságról, az önazonosságról és a történetmesélés erejéről. Mert minden kornak szüksége van hősökre, de mesemondókra is, hogy a hősök tettei fennmaradjanak.
Az előadást 6 éves kortól ajánljuk!
 

A csudakard története:

„Csudálatos álmot láttam én az éjjel!” - Álmot látni nagy dolog! Hát még ennek tartalmát titokként őrizni mindenki előtt! Az álmot látó Kardos fiú bajba is kerül emiatt. Hiszen sem anyjának, sem a Burkus királynak, sőt, még a magyarok királyának sem mondhatja el. Hogy miért nem? Mert mindennek megvan a maga ideje, és a ránk bízott üzenettel nem lehet sáfárkodni, türelmetlenkedni. A fiú álma és kardja választ ad arra, hogyan lehet valaki a végsőkig hű az elhatározásához.
Az előadást 3 éves kortól ajánljuk!


 

A Lepattanó

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek