Debrecen
2022-08-29

Külföldiek is veszik a debreceni ingatlanokat

Az ingatlanközvetítő adatai szerint tavaly 23 százalékkal több külföldi fektette pénzét magyar ingatlanba, ami több mint 2700 ingatlanvásárlási kérelmet jelent.

Debrecen és Hajdú-Bihar megye is népszerű a külföldi ingatlanvásárlók körében - ez derült ki az egyik hazai ingatlanközvetítő adataiból. Debrecen leginkább az Egyesült Királyság állampolgárainak közében népszerű, mert habár számuk 5 százalékkal mérséklődött az elmúlt időszakban, körükben a főváros 6. kerülete után Debrecen volt a legvonzóbb ingatlvásárlási szempontból. Az elemzésből kiderült az is, hogy regionálisan a fővárost Pest, majd Zala és Hajdú-Bihar megye követte a befektetési szempontból népszerű térségek listáján.

Az ingatlanközvetítő adatai szerint tavaly 23 százalékkal több külföldi fektette pénzét magyar ingatlanba, ami több mint 2700 ingatlanvásárlási kérelmet jelent. Az elemzésben hozzáteszik, hogy az Eurostat szerint Magyarország Észtország után a második, ahol a legnagyobb mértékben, 152 százalékkal nőttek a lakásárak 2022 első negyedévében, ez pedig várhatóan hatással lesz a magyar vásárlók mellett a külföldiek befektetési kedvére is, azonban náluk az árfolyammozgás okozta változások pozitív képet is mutathatnak.

Aszfaltozás Debrecenben

Augusztusban nagyot esett a GKI konjunktúraindexe

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek