Debrecen
2020-12-04

A Zeneművészeti Kar hallgatói és oktatói adnak online koncertet advent második vasárnapján

Talán sohasem volt ekkora vágyakozás bennünk, hogy megtapasztaljuk az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség érzését, hogy karácsony közeledtével boldognak lássuk szeretteinket.

A készülődés, a ráhangolódás az idei advent alkalmából más lesz, mint amihez eddig hozzászoktunk. A járványhelyzet miatt üresek a máskor emberekkel teli utcák és terek, kórházainkban pedig drámai küzdelem folyik beteg embertársaink életéért. A lüktető nagyvárosi élet és zsibongás helyett, idén a csend költözött be Debrecenbe.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az örömről és a reményről, a háláról és a köszönetről le kellene mondanunk. Csak rajtunk, debrecenieken múlik, hogy széppé, meghitté tudjuk-e tenni az ünnepet. Abban hiszünk, hogy elég csak odafigyelni másokra, elég egy-egy apró segítség, egy figyelmes gesztus, vagy önzetlen adomány, és működni kezd bennünk, önökben és bennetek a karácsony csodája. Goethe írja: "a boldogságot nem lehet ajándékba kapni. Egyetlen titka: adni mindig csak adni. Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet és sok-sok önzetlen tiszta szeretetet." Szerintünk Debrecenben nagyon sok önzetlen ember van és csodás karácsonyunk lesz!

Fogadja mindenki szeretettel advent második vasárnapja alkalmából a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar hallgatóinak és oktatóinak ünnepi koncertjét, melyet a Kölcsey Központban rögzítettünk annak érdekében, hogy az adventi koszorú gyertyagyújtásának meghitt pillanatát - Dr. Puskás István alpolgármester, valamint Asztalos Richárd evangélikus lelkész és Sipos Barnabás ortodox pap gondolatait követően - szívhez szóló ajándékként juttathassuk el mindenki otthonába!

A gyertyagyújtást december 6-án, 17.00 órától lehet megtekinteni Debrecen város Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/debrecenvarosa, az ajándékkoncert pedig 17.30 órától a Debreceni advent Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/DebreceniAdvent látható.


A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara hallgatóinak és oktatóinak koncertjének műsora:

Köszöntőt mond: Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője és Dr. Váradi Judit, DE Zeneművészeti Karának egyetemi docense

1. Fernande Decruck: Szonáta II. tétel
Molnár Erika – szaxofon, Váradi Judit - zongora

2. J. S. Bach: E-dúr szonáta 1-2.tétel
Kapusi Sarolta – fuvola, Mogyorósi Éva – zongora

3. M. Ravel: Lúdanyó meséi
I. Csipkerózsika álma
III. Csúnyácska, a pagodák császárnője
VI. Tündérkert
Szabó Eszter, Váradi Judit – zongora

4. Carl Reinecke: Ballada
Horváth Borbála – fuvola, Mogyorósi Éva – zongora

5. J. S. Bach: g-moll szonáta I-II. tétel
Bencze Máté – szaxofon, Váradi Judit – zongora

 

Terelőútvonalon a 18Y-os

Ingyenesen visszanézhetőek a Fiatal Vállalkozók Hete előadásai

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek