Debrecen
2023-09-01

Folytatódik a Nagyerdei körút felújítása

Javában zajlanak a munkálatok a Nagyerdei körúton a nagyfelületű útjavítás részeként - jelentette ki Majer Tamás, a városrész önkormányzati képviselője 2023. szeptember 1-jén.

Újabb útburkolati munkálat vette kezdetét a Nagyerdei körúton. Ezúttal a Martinovics utca és a Hadházi út közötti szakasz kap új aszfaltréteget - mondta Majer Tamás, aki hozzátette: a körút ezen szakasza teljes megújuláson megy keresztül, hiszen régóta szükség volt arra, hogy a Nagyerdei körút felújítása megtörténjen.

Majer Tamás kiemelte, hogy ez a szakasz nem csak az itt élők számára fontos, hiszen Debrecen egyik kiemelt övezete, és a debreceni lakosok mellett az ide látogatók is nagy autóforgalmat bonyolítanak le a Nagyerdőn. Ugyanis a környéken lévő sportlétesítmények, a Nagyerdei Kultúrpark és a Sziget-kék játszótér is itt található, aminek elérése szempontjából kulcskérdés volt az útburkolat minősége.

“Ebben az ütemben 280 méteren újul meg az aszfalt burkolat, amely együtt jár tereprendezési munkálatokkal is.” - emelte ki Majer Tamás.

A körzet önkormányzati képviselője elmondta: fontos szempont volt, hogy esős időszakban is a Nagyerdőhöz méltó környezetben közlekedhessenek az emberek.

A munkálatok várhatóan 2023. október 13-ig tartanak, a felújítási munkák költsége 40 millió Ft, amely önkormányzati forrásból valósul meg.

Majer Tamás az idei év munkálatairól elmondta: “Nagy öröm, hogy a tavaszi-nyári időszakban több útszakasz is megújult a körzetben. A Nagyerdei körúton az alábbi felújítások történtek:

A Móricz Zsigmond út Auguszta előtti szakasza

A Nagyerdei körút (a strand gazdasági bejárata és az Egyetem téri parkoló bejárata közötti szakaszon)

Pallagi út, I. ütem (a Móricz Zsigmond útból 100 méter, a kereszteződéstől Pallag felé 100 méter és a parkolóbehajtó közötti szakasz)

A Móricz Zsigmond út Auguszta előtti gyalogátkelője és a Pallagi út I. ütem közötti része

Nagyerdei körút, II. ütem (a Simonyi út és Martinovics utca között)

Azokon a külső területeken, ahol nem volt szilárd burkolat, pedig több, mint 10 utcában történtek felülterítési és gréderezési munkálatok.”

“Az idei évben ez az utolsó nagyfelületű aszfaltozási rész a környéken, de bízom benne, hogy jövőre is számos útszakaszt tudunk megújítani a körzetben” - zárta gondolatait Majer Tamás.

Kedden itthon játszik edzőmeccset a DEAC

A harmadik helyen zárt a DEAC férfi röplabdacsapata

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek