Debrecen
2023-08-08

Kerékpáros szervizoszlopot állítottak Debrecenben

A Sensirion Hungary Kft. támogatásával felszerelt – szerszámokat, pumpát, defektjavító készletet tartalmazó – kerékpáros szervizoszlop átadóját tartották a Sinai Miklós utcán, a Debreceni Német Általános Iskola és a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közötti területen 2023. augusztus 8-án.

Barcsa Lajos alpolgármester – aki az erre vezető kerékpárút adta lehetőséget kihasználva maga is biciklivel érkezett az eseményre – elmondta: jó helyre kerül ez a szervizoszlop. Debrecen vezetése számára fontosak a kerékpárosok, fontos az, hogy a kerékpárosok számára minél jobb infrastrukturális feltételeket biztosítson a városban. 2014 környékén még összesen 80 kilométernyi kerékpárút-hálózat állt rendelkezésre Debrecenben, ami erre az évre már 108 kilométerre bővült. Többek közt elkészült az a Kishegyesi úti kerékpárút-szakasz is, amely a Határ úti ipari parkot köti be a város kerékpárút-hálózatába. Ugyanakkor az Északnyugati Gazdasági Övezet, Kismacs bekötése is megtörtént, vagy éppen a Diószegi út mentén az Erdőspusztákig fut kerékpárút. Az utóbbi időben a város több pontján valósult meg tehát kerékpárút-fejlesztés – nemrég a Belvárosban került sor összefüggő hálózat átadására. Barcsa Lajos hangsúlyozta: a város nem szeretne ezen a ponton megállni, hisz szeretné a kerékpárutakat például a Kassai út irányába bővíteni, vagy Pallagot és más városrészeket is bekötni a hálózatba.  Az alpolgármester megköszönte a magas hozzáadott értéket termelő Sensirion Hungary Kft. mostani felajánlását, hiszen Ábrahám László ügyvezető igazgató az általa menedzselt cégekkel együtt már többször is bizonyította, hogy milyen fontos érték a társadalmi felelősségvállalás.

Ábrahám László visszautalt arra az időre, hogy amikor ő Debrecenbe került, hiányoztak neki a bicikliutak. Ezek építését ő is ösztönözte a mindenkori városvezetésnél, s javaslatai pozitív fogadtatásra találtak. A folyamat pedig szépen halad. Most a cégnél úgy gondolták, hogy azokat a kerékpárosokat kívánják segíteni, akiknek járműve például hét végén – mikor nincsenek nyitva a szervizek – szorul kisebb javításra. A Sensirion a Határ úti ipari parkban már állított egy hasonló szervizoszlopot, így immár ez a második ami jóvoltukból igénybe vehető. Az első oszloppal kapcsolatban jók voltak a tapasztalataik, s ez indukálta a második oszlop állításának ötletét a polgármesteri hivatallal együttműködésben. A mostani helyszín bicikliút mellett van, forgalmas helyen, futballpálya és kosárlabdapálya közelében és segítségére lehet az iskolákba járóknak, illetve bármely arra járó kerékpárosnak, a kerékpár szervizelésében, vagy a labdák felfújásában. Ábrahám László kiemelte: Debrecenben a jelenleginél is erőteljesebben lehetne népszerűsíteni a kerékpározást, hiszen ez egy egészséges, a környezetet kímélő, élményt nyújtó mozgásforma. Jelezte, hogy gondolkodnak további szervizoszlopok felállításáról, illetve más cégek figyelmét is felhívta arra, hogy csatlakozzanak ehhez a kerékpáros társadalmat segítő kezdeményezéshez.

Gyarmatiné Piránszki Nóra, a Vénkerti általános iskola intézményvezetője örömét fejezte ki, hogy a szervizoszlop itt kapott helyet. Az iskola kétszeres Ökoiskola, s nagyon sokat tesznek annak érdekében, hogy diákjaik a fenntartható, illetve a környezetkímélő közlekedést preferálják. Diákjaik közül 20-30, a dolgozóknak pedig az egyharmada rendszeresen kerékpárral jár az iskolába. Az intézmény alapítványa 30 kerékpárt szerzett be, melyekkel délutánonként, illetve hétvégenként természetjáró túrákon tudnak részt venni. A szervizoszlop lehetőséget nyújt a biciklik esetleges kisebb hibáinak javítására.  

 

Az ingatlankiadás adózási szabályaira hívja fel a figyelmet az adóhatóság

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek