Debrecen
2020-12-11

Debreceni kapta az elismerést - Átadták a Kopp-Skrabski-díjat

Rendhagyó módon, online formában adta át az idei Kopp-Skrabski-díjakat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a díj alapítója.

A szervezet minden évben azt a személyt valamint házaspárt keresi, akik tevékenységük középpontjában a gyerekeket, a családokat tartják, és szaktudásukkal, tevékenységükkel a családok boldogságáért dolgoznak, az élet legkülönbözőbb területein. Ők azok, akik nélkül rosszabb hely lenne a világ.

A díjjal a hétköznapokban láthatatlan hősök munkájára irányítjuk a figyelmet. Azokra az emberekre, akik szakmájukon keresztül rendkívül sokat tesznek a gyerekekért, a családokért. Őket azért mutatjuk meg évről évre a nagyvilágnak, mert amit ők tesznek, amivel ők foglalkoznak, az szorosan összefonódik a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tevékenységével és alapértékeivel.

Mint minden évben, idén is két-két díj talált gazdára, egy arra érdemes személyt és egy együtt dolgozó, együtt alkotó házaspárt díjaztunk, valamint van egy-egy közönségdíjas nyertesünk is. A házaspároknak járó díj azt értékeli, hogy ketten egy célt megvalósítva dolgoznak. Így volt már jelöltjeink között asztalos-bútorfestő, vendéglős és tréningeket szervező házaspár is.

A Kopp-Skrabski-díjat 2020-ban Tóth „Zsé” Ferenc gyógypedagógiai asszisztens, a Tündérkör Alapítvány elnöke, valamint Muzslai Etelka és Gábor, a 2=1 Családsegítő és Házasmisszió Alapítvány magyarországi és európai vezetői kapták.

„Mindig nagyon nehéz dolga van a zsűrinek, mert a Kopp-Skrabski-díj egy jóember-verseny. Mindegyik jelölt mögött hatalmas teljesítmény áll, és nem jobb egyik a másiknál, összehasonlíthatatlanok. Nagyon fontos érdeme a

 

díjnak, hogy bizalomra épül. Honnan tudjuk, hogy tényleg jóemberek-e a jelöltek? Érdemesek-e a szüleimről elnevezett díjra? A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomban egy bizalomra épülő társadalmat szeretnénk építeni, ahol mindenki büszkén mutatja fel a csodálatos embereket és biztos lehet benne, hogy jelöltségüket mind megérdemelten kapták. Mi nem félünk, hanem bátran vállaljuk, hogy minden jelölt fantasztikus és tiszteletreméltó! Nagy megtiszteltetés ilyen emberóriások közösségében lenni!” – mondta az online átadón Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke.

Dr. Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, egyben a zsűri elnöke elmondta, a nyáron kiírt pályázatra számos jelölés érkezett. A jelöltek foglalkozása és önkéntes tevékenysége rendkívül szerteágazó, és jól megfigyelhető, hogy nem minden esetben kötődik az önkéntesség az eredeti foglalkozáshoz. Közös vonás mindenkinél, hogy miközben a közért dolgoznak, magánéletükben, családjukban is helytállnak, így válnak igazán hiteles emberré. „A jelöltajánlás során a várakozással ellentétben a járványhelyzet nem került előtérbe. Ez azt mutatja, hogy a jelöltek valóban hosszú ideje, hagyományos körülmények között is lelkiismeretesen segítik környezetüket. Ugyanakkor a járványhelyzetben tapasztaljuk az önkéntesség rendkívüli felerősödését, amely várhatóan hosszú távon is működni fog, gyarapítva ezzel a Kopp-Skrabski-díj jelöltjeinek számát is”.

Feljövőben a minőségi, prémium szaloncukrok 2020-ban

Terelőútvonalon a 18Y-os

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek