Debrecen
2021-10-07

Hello Szakma- Út a jövőbe pályaválasztási kiállítás

A Debreceni Szakképzési Centrum kétnapos pályaválasztási kiállítást és szakmai konferenciát rendez 2021. október 11-én és 12-én a Nagyerdei Stadionban. A rendezvényen mintegy 70 kiállító, 7 konferencia, interaktív programok és modern technikai eszközök várják az általános iskolák diákjait, vezetőit, osztályfőnökeit, a szülőket, illetve a szakképző intézmények oktatóit és diákjait.

Tirpák Zsolt a Debreceni Szakképzési Centrum kancellájra a beharangozó sajtótájékoztatón elárulta, hogy a következő tanévben a DSZC 11 intézménye 20 ágazatban 84 szakmát fog kínálni a fiataloknak. A technológiai változásokat és a vállalatok igényeit figyelembe véve, új osztályokat indítanak a Beregszászi Pál Technikumban, a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban, ahol újdonság, hogy alternatív járműhajtási technikus képzésre is jelentkezhetnek majd a diákok. Tovább erősítve a Debreceni Egyetemmel való kapcsolatukat pedig a Mechwart után a Vegyipariban és a Bethlenben is elindítják az okleveles technikus képzést.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere szerint a pályaválasztási kiállítás a város jövőjének szempontjából is kiemeleten fontos esemény.

„Elsősorban a külföldi működő tőkét képviselő nemzetközi vállalatok részéről fogalmazódott meg egy olyan igény, hogy a nyelvtudással, szakképzettséggel vagy egyetemi végzettséggel rendelkező tehetségeknek biztosítsanak munkát a jövőben. Az elmúlt időszakban városunkban megnőtt az úgynevezett „STEM-tárgyak” (Science, Technology, Engineering, Mathematics) jelentősége. Ha valaki ezeken a területeken képezi tovább magát, akkor egy magalapozott, biztos jövőre számíthat a városban.”

 

Hangsúlyozta, hogy míg 2014-ben 950-en tanultak ezeken a területeken a városban (beleértve a felnőttképzésben résztvevőket is), addig ez a szám tavaly 2100-re emelkedett. Mindez a város, a Debreceni Szakképzési Centrum, a Debreceni Tankerület és a vállalatok közös munkájának köszönhető.

A Hello szakma! – Út a jövőbe pályaválasztási kiállítás és szakmai konferencia részletes programját megtalálja a Debreceni Szakképzési Centrum weboldalán, ide kattintva.

Mozikban a Pecakúra, egy ízig-vérig debreceni film

Veszprém kiváló helyszín lesz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek