Debrecen
2023-04-04

HM: 150 millió forintos fejlesztés a debreceni honvéd középiskolában

Százötvenmillió forintos európai uniós támogatásból újulhatott meg a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - közölte a Honvédelmi Minisztérium .

Az iskola, amelyben 1990 óta zajlik színvonalas elektronikai képzés, 2013 augusztusától a Honvédelmi Minisztérium fenntartásában működik.

A HM tájékoztatása szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztését célzó pályázatán 150 millió forint uniós támogatást nyertek el.

A támogatásból 2022 augusztusa és decembere között felújították az 1983-ban épült tanépületben a tantermeket, a folyosókat, a közlekedőket, korszerűsítették a vizesblokkokat, szabályozható lapradiátorokat építtetek be, és akadálymentesítést végeztek.

A tanműhely épületében az energiahatékonyság növelése érdekében szigetelték a lapostetőt, kicserélték a nyílászárókat és korszerű, energiatakarékos szellőzőrendszert építettek be. A tantermekbe új tanulóasztalokat, székeket, iratszekrényeket és speciális laborbútorzatot vásároltak. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A tárca közleményében hangsúlyozta, az iskola célja, hogy a honvédelmi neveléssel kiegészített tartalmas és minőségi oktatást továbbra is magas színvonalon, megújult környezetben biztosítsa a honvéd növendékek számára.

Átadták a megújult Dóczy utcai sportcampust

Visszatérnek a komolyzenei hangversenyek a Kölcsey Központba

MTI

Szerző
Hasonló cikkek