Debrecen
2021-01-15

Dinamikusabbá válik a Böszörményi út északi részének forgalma

2021. január 16-án – szombaton – hajnaltól változik a Böszörményi út és a Lóverseny utca csomópontjának forgalmi rendje: itt megszűnik a balra kanyarodási lehetőség Debrecen-Józsa irányából érkező gépjárművek számára.

A Böszörményi út- Lóverseny utca kereszteződésében a reggeli órákban a Józsa felől érkező balra kanyarodó sávban gyakran alakult ki torlódás, amely a nyulasi városrészben élők reggeleit is megnehezítette. Ezért Debrecen városa megterveztette a városrész forgalmirend-felülvizsgálatát és a jelzőlámpák programjának módosítását.

 

Az új forgalmirend-változás miatt, a Józsáról érkezők dinamikusabban tudnak majd beérkezni a Böszörményi úton. A Doberdó utca és a Vezér utca, valamint a Böszörményi út és a Békessy Béla utca kereszteződésben is áthangolják a lámpákat, hosszabb zöld jelzést biztosítva a balra kanyarodóknak. Ehhez hangolják továbbá a Dóczy és a Békessy valamint Mikszáth utcák kereszteződéseinek lámpáit is, hogy ott is megszűnjön a torlódás.

 

Majer Tamás, a terület önkormányzati képviselője közölte: a Nyulas városrészben lakók többször jelezték, hogy a Józsa felől érkező autósok a Lóverseny utcán keresztül próbálnak kijutni a Doberdó utcára. A kereszteződésből való balra kanyarodás eddig sem volt szabályos, hiszen tábla jelezte, hogy csak célforgalom használhatja az utcát. Ez a helyzet nagyon zavarta az itt élőket, s szinte pattanásig feszült a hangulat, mert a Kartács utcán nagyon feltorlódott a sor. Nem tudtak a reggeli és a délutáni órákban kikanyarodni onnan.

 

Balázs Ákos alpolgármester kiemelte: forgalom átszervezésével és a jelzőlámpák áthangolásával szeretnénk elérni, hogy Józsa felől érkezők számára kevesebb torlódás alakuljon ki, könnyebb legyen a Böszörményi útról a Doberdó utcára történő kikanyarodás. Itt, és a Békessy Béla utcánál meghosszabbítottuk a balra kanyarodók számára az úgynevezett „zöldidőt”. Ezzel az a cél, hogy a forgalom dinamikusabban haladjon, és a Lóverseny utcában lakók életét is kényelmesebé, biztonságosabbá tegyük. Ez egy rövid távú megoldás. – Azt kértük az állami közútkezelő munkatársaitól, hogy középtávon vizsgálják felül egy zöldhullám kialakításának lehetőségét a Józsa felől érkező forgalom számára az autópálya-felhajtótól egészen a Füredi útig, és ha lehetséges a módosítás, még ebben az évben hajtsák végre. A hosszabb távú a megoldás szerepel a Debrecen 2030 programban: a Metró áruháztól a Domokos Márton utca folytatása a 354-es elkerülő útig, a 35-ös főút 2x2 sávosítása, és az M35-ös autópálya józsai kikötése. Így tudjuk hosszú távon a Böszörményi út leterheltségét csökkenteni, eloszlatni, s biztonságos közlekedési feltételeket tudjunk nyújtani a Józsa felől érkezők számára.

 

 

Fotó: google.com/map

79 éves korában elhunyt Munkácsi Miklós

Játéksarokból játszószoba lett – többek közt kézilabdázók ajándéka jóvoltából is

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek