Debrecen
2023-03-20

Segítse adója egy százalékával a Zoo Debrecen dél-amerikai társaskifutójának megújítását!

Idén 65 éve, hogy hazánk első vidéki állatkertje megnyitotta kapuját a nagyközönség előtt az addig példa nélküli társadalmi összefogással megvalósult építkezést követően, amelyben Debrecen város lakosai is részt vettek.

Az élővilág élményszerű bemutatásáról és generációk közös kikapcsolódásáról gondoskodó azóta is széles körű támogatottságnak örvend, legyen szó akár jelképes örökbefogadásról, anyagi és tárgyi felajánlásokról vagy éppen önkéntes munkáról. Részben e segítségnyújtásnak köszönhetően az állatkerti lakók évről évre egyre nagyobb jólétben élhetnek, környezetük és a Park szolgáltatásai pedig folyamatosan fejlődhetnek a kor elvárásainak megfelelően.

Legújabb bemutató-fejlesztési projektjével az intézmény egy csepp Amazóniát szeretne elhozni újvilági kifutósorára, amely jelenleg lámáknak, dél-amerikai tapíroknak és nagy maráknak ad otthont, de bővítését követően további fajokkal, köztük nanduval, kapibarával és egy korábban sosem tartott ritkasággal is gyarapodik majd.

A tervek szerint újonnan beépített vízforgató rendszer és buja növényzet gondoskodik majd arról, hogy a mostani és leendő új lakók még könnyebben gyakorolhassák természetes viselkedésüket, amit a látogatók még könnyebben, akár új perspektívákból is meg fognak tudni figyelni. E célok megvalósításához nélkülözhetetlen a lelkes állatkertbarátok támogatása, amelynek mindenki számára elérhető, közvetlen és semmilyen plusz költséggel nem járó módja a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlása. A nyilatkozat május 22-ig nyújtható be akár néhány kattintással, online is, a tavaly született kistapír, Zsaklin és társai pedig a legkisebb segítségért is nagyon hálásak lesznek.

SunnyVerzum Podcast

A ChatGPT alkalmazásnak kiberbiztonsági kockázatai is vannak egy tanulmány szerint

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek