Debrecen
2023-02-16

Letartóztatták a Nagytemplom megrongálóit

A Debreceni Járási Ügyészség indítványára a Debreceni Járásbíróság elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik a debreceni Nagytemplomról loptak le réz ablakpárkányokat.

A megalapozott gyanú szerint Debrecenben két hajléktalan férfi elhatározta, úgy szereznek pénzt, hogy a Nagytemplomról lefeszítik, majd eladják a réz ablakpárkányokat. A fét férfi 2023. február 8-án terepszemlét tartott, felmérték a helyszínt, majd másnap éjjel az épület hátsó részéhez mentek és egy fogóval lefeszítettek három ablakpárkányt, amit egy zsákba raktak, további három párkányt pedig a feszegetéssel megrongáltak.

Másnap a gyanúsítottak az ellopott fémet leadták egy hulladéklerakó telepen, ahol a debreceni rendőrök megtalálták és visszaadták a sértettnek, így a közel másfél millió forintos kár egy része megtérült.

A rendőrség 2023. február 13-án elfogta és őrizetbe vette az elkövetőket.

A nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, a bűnismétlés, továbbá az egyik férfi vonatkozásában a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója 2023. február 16-án az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte mindkét gyanúsított egy hónapig tartó letartóztatását.

fotó és forrás: police.hu

Varga Kevin visszatért Debrecenbe

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek