Debrecen
2022-10-27

Halloween-party a Bátrak Erdejében a Zsuzsi Erdei Vasúttal

Az ősz egyik legnépszerűbb ünnepe, a Halloween ugyan az angolszász kultúrában hagyomány, mára mégis világszerte sokan ünneplik. Nincs ez máshogy nálunk, Magyarországon sem, kicsik és nagyok előszeretettel öltenek ilyenkor rémisztő jelmezeket, hogy megtréfálják egymást és a hagyomány szerint elriasszák a visszatérő holtak szellemét.

 

Az ünnephez idén is csatlakozik a Zsuzsi Erdei Vasút, ami Halloween egyik előestéjén, október 29-én, szombaton a Bátrak Erdejébe szállítja utasait egy rémisztően jó Halloween bulira.

A Zsuzsi Halloween-járata naplemente után, 18.00 órakor indul a Ruyter utcai kiinduló állomásról és meg sem áll a sötétségbe borult Hármashegyi-erdőig, ami ezen az estén a Bátrak Erdejévé változik. Az utasokat érkezést követően rémisztően jó programokkal várják: lesznek látványos törzsi- és tűztáncbemutatók, erdei bátorságpróba, és nem maradhat el a jelmezes buli sem. Bár a Hármashegyi-erdő fái szépek és színesek ősszel, éjszaka a különféle formák, az ismeretlen erdei neszek, a fák ágai közt beszűrődő holdfény és a sötét árnyak félelmet kelthetnek. Halloween alkalmából ezen az estén lehetőség lesz leküzdeni a félelmünket egy különleges erdei bátorságpróbán, melyen zseblámpa segítségével fedezhetjük fel a sötétbe borult erdő ismeretlen éjszakai arcát és hívhatjuk elő a bennünk rejlő bátorságot.

A túra során akár még barátokra is lelhetünk, hiszen az erdőben „szörnyen” jó barátok várják leendő gazdáikat. A Bátrak Erdejében közelebbről megismerhetünk félelmetesnek tűnő, ám annál érdekesebb, barátságosabb madarakat is, vagy akár a rákosi viperák és a kígyók életét az MME Hüllővédelmi Szakosztályának jóvoltából. Az ünnephez illő hangulatról látványos törzsi- és tűztáncbemutatók, valamint LED-show és zumba gondoskodik, melyhez akár az utasok is csatlakozhatnak, pláne, ha hozzá illő „rémisztően” jó jelmezben érkeznek.

Nem maradhat el a Halloween egyik legnépszerűbb programja, a tökfaragás sem. Aki elkészíti saját faragott tökét és beviszi a Zsuzsi Erdei Vasút Ruyter utca 1. szám alatti kiinduló állomására október 28., péntekig, azokat az alkotásokat másnap egy kiállítás keretében teszik közzé az állomás fogadóépületben.

Október 29-én, szombaton a Zsuzsi rendkívüli menetrend szerint közlekedik. A vonat 18.00 órakor indul a Ruyter utcai kiinduló állomásról és 21:30-kor indul vissza Hármashegyaljáról Debrecenbe. A Halloween vonat csak Debrecen - Fatelep kiinduló állomáson, a Hétvezér megállóhelyen, illetve Hármashegyalja végállomáson áll meg (köztes állomásokon nem).

Program és menetrend:

18:00 Indulás a Ruyter utca 1. szám alatti kiinduló állomásról

18:50 Érkezés Hármashegyaljára

19:00 Madárbemutató Imre István solymász és a Madársuli közreműködésével

19:15 Bota Klaudia és az Amirah Hastánc és Mozgás Stúdió LED-showja

19:30 Törzsi tánc-bemutató a Főnix Tribal-al

19:50 Tűztánc az AHURA Fire Tribe-al

20:15 Bátorságpróba és szörnykeresés az erdőben Varga Edit környezeti nevelő vezetésével

20:45 Szörny-zumba Bota Klaudiával és az Amirah Hastánc és Mozgás Stúdióval

21:00 Jelmezes Halloween-party. Lemezlovas: Dj Sly

21:30 Visszaindulás Debrecenbe

EHS-konferencia: fókuszban a biztonság

Szimulációs oktatás az Egészségtudományi Karon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek