Debrecen
2021-04-15

Mától lehet pályázni a Civil Alapra Debrecenben

Idén újra lehet pályázni a debreceni Civil, Kulturális és Ifjúsági Alapra, illetve sportfeladatokra.

Erről tartottak sajtótájékoztatót 2021. április 15-én, csütörtökön, ahol Széles Diána, alpolgármester hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy helyi kis közösségek alakuljanak ki, amik közös programok keretében tudják segíteni a városnak azt a célkitűzését, hogy ne csak a központban legyenek programok, hanem a kertségekben is.

A 30 millió forint keretösszegű alapra a város életében részt vevő alapítványok, alkotóművészek, civil szervezetek, egyesületek, előadóművészek, kulturális és köznevelési intézmények, kutatók, művészeti csoportok, nonprofit gazdasági társaságok, szakmai szervezetek pályázhatnak.

Debrecennek különösen gazdag és minőségi intézményhálózata van a kultúra területén. Azonban a kultúra nem csak ezekben a nagy intézményekben éli az életét, hanem a civil közösségekben vagy akár az egyéni alkotó teljesítményekben is, amelyek legalább olyan fontos részét képezik a város kultúrájának, mint a nagy intézmények – fogalmazott Puskás István alpolgármester.

A megpályázott összeg a megvalósítani kívánt feladat teljes költségének legfeljebb 50%-a lehet, kivéve a tárgyi eszközbeszerzés esetét. Egy szervezet több pályázatot is benyújthat, de ugyanabban a témában csak egy kategóriához adható be pályázat.

Pályázni kizárólag online, a civilpalyazat.debrecen.hu honlapon lehet, ahol minden további információ elérhető.

A pályázat beadásának határideje: 2021. május 17.,16:00 óra.

 

Fotó: Miskolczi János

Forgalomkorlátozásra lehet számítani a Fórum előtt

A tanintézmények nyitása miatt módosulnak a DKV menetrendek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek