Debrecen
2021-10-14

Elkezdődik a Csapókerti Közösségi Ház felújítása

Átfogó korszerűsítésen esik át a Süveg utcai közösségi ház. Az épületben 25 civil közösség működik, ezeknek a szervezeteknek, a jövő nyárig tartó munkálatok ideje alatt átmenetileg könyvtárakban, illetve más közösségi terekben biztosít helyszínt a város.

A Csapókerti Közösségi Ház 1962-ben épült. Itt működik jelenleg számos civil szerzvezet mellett a Városi Szociális Szolgálat egyik telephelye, a Csapókerti Gondozó Szolgálat Süveg Utcai Idősek Klubja is.

A most kezdődő korszerűsítés három elemből áll. Az épület egyrészt energetikai felújításon esik át, amelynek részeként megvalósul a teljes szigetelés, illetve a fűtési-, szellőző és világítási rendszer megújítása, de akadálymentesítés, illetve napelemek telepítése is a projekt része. Másrészt belső felújítás és eszközbeszerzés valósul meg a Városi Szociális Szolgálat telephelyeként szolgáló épületrészben. Végül pedig a közösségi házban alakítják ki a Debreceniek Házát, ami számos belső alakítással, térrendezéssel jár, teljesen megújul többek között a színpad és a tánctér is. 

A felújítás összköltsége megközelítőleg 600 millió forint. A munkát szerződés szerint 2022 nyarán kell befejeznie a kivitelezőnek. A beruházás eredményeképp az épületegyüttes nem csak szebb lesz, de olcsóbban és környzetbarátabb módon lehet majd üzemeltetni. A felújítás után minden közösséget visszavárnak és egyetlen csoport sem veszti el a helyét, hangsúlyozta az erről tartott sajtótájékoztatón Papp László, Debrecen polgármestere. 

A Csapókertben mintegy 20 ezer fő él. A civil szervezetek számát és tevékenységét tekintve ez az egyik legaktívabb városrész: összesen 25 művészeti csoport, és megközelítőleg 700-800 fő jár rendszeresen a kisközösségi alkalmakra. 

Papp László

Elismerésben részesült a DEAC

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek