Debrecen
2022-06-14

Születés hete Debrecenben

A Születés Hete országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat. Debrecenben 2022. június 16-18. között, a Fenntartható Debrecen díjas, Mamami Bolt (Debrecen, Cegléd utca 16) ad otthont az eseményeknek.

„A szülésünk akárhol és akárkikkel történik, mindenképp meghatározó életesemény.”
/Béres Edina bába/

Városunkban immáron 18. éve, önkéntes anyukák és támogatók segítségével valósulnak meg az alkalmak. A szervezők célja, hogy minél több kismama és család merje feltenni kérdéseit a fogantatással, várandóssággal, szüléssel, születéssel, gyermekágyas időszakkal, párkapcsolati és családszerkezeti változásokkal kapcsolatban és meg is kapják a megfelelő válaszokat.

Az alkalmak összeállításáról, különböző területről érkező szakemberek - szülésznők, szoptatási tanácsadók, dúlák, művelődésszervezők, pedagógusok, hordozást oktató szakemberek, baba-mama klubok, női körök - gondoskodnak.

A korábbi évek tapasztalatai alapján, idén, öt téma köré rendeződnek az előadások. A beszélgetések vendégeivel szó lesz a szülés körüli félelmekről, a szülés és születés mai helyzetéről, a szoptatás és hordozás kapcsán a testközelség fontosságáról, a dúlai gondoskodásról valamint a babakelengye tudatosabb összeállításáról.

A beszélgetések vendégei, előadói helyi- és országosan elismert szakemberek (bába, neonatológus, szoptatási tanácsadó, hordozási tanácsadó, dúla), akikkel személyesen ismerkedhetnek meg a kismamák, anyukák és apukák valamint a családot vágyó vagy családdá váló érdeklődők.

Az alkalmakról felvétel készül, ezért aki személyesen nem tud részt venni a beszélgetéseken, otthonában meg tudja hallgatni, az elkészült hanganyagokat.

A Születés Hete alkalmainak támogatója és otthona, a Fenntartható Debrecen díjas Mamami Bolt.

A Születés Hete Debrecen alkalmai 2022-ben:

Június 16. 17 óra

Szülés körüli félelmeink

Vendégünk: Béres Edina független bába

Június 17. 17 óra

Másállapotot a szülészetben!

Vendégeink: Iványi Anna és Keszler Viktória, a Másállapotot a szülészetben! mozgalom aktivistái

Június 18. 10 óra

Szoptatás és hordozás

Vendégeink: Dr. Ádám Borbála gyermekgyógyász, neonatológus és Tatár Marianna hordozási tanácsadó

Június 18. 15 óra

Babakelengye a zero waste jegyében

Vendégünk: Tatár Marianna, a Mamami Bolt megalapítója

Június 18. 17 óra

Kérdezd a dúlákat!

Vendégeink: Gardó Beáta gyermekágyas masszázs oktató és dúla, Mikó-Prém Alexandra kórházi lelkész és dúla, Tornai Ildikó Billings Ovulációs Módszer ® oktató, termékenységtudat-oktató és dúla

 

A Születés hete eseményei ingyenesen látogathatóak, de a megjelenés regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szuleteshetedebrecen@gmail.com email címen lehet.

Minden babára vágyót, várandóst, anyukát és családjukat szeretettel várnak!

Bővebb információ: Születés Hete Debrecen facebook oldala

 

 

Digilean Road Show a Műszaki Karon

Régi-új szakon záróvizsgáztak az agráron

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek