Debrecen
2021-09-23

Szüreti mulatságra és családi napra várja az érdeklődőket hétvégén a Zsuzsi

Az ősz egyik legvidámabb hangulatú programjára készül a Zsuzsi Erdei Vasút a következő hétvégén. Szeptember 25-én, szombaton egy vidám és meglepetésekkel teli szüreti mulatsággal, szeptember 26-án, vasárnap pedig a Turizmus Világnapja alkalmából egy családi nappal várják az érdeklődőket. A programokhoz ezúttal is az őszi színekbe öltözött hármashegyi pihenőerdő adja a díszletet.

Szüreti Mulatság

Az ősz egyik legvidámabb hangulatú programjára, egy igazi szüreti mulatságra várja a családokat a Zsuzsi szeptember 25-én, szombaton. A nap folyamán a népi hagyományok felidézése mellett a természet szeretete és védelme, a környezettudatos gondolkodás, valamint a hármashegyaljai pihenőerdő állat- és növényvilágának értékei egyaránt hangot kapnak. Az ünnep ideje alatt hagyományőrző népi- és ügyességi játékok, valamint kreatív alkotókuckó is várja az érdeklődőket. Természetesen a szőlőpréselés és a must készítés vidám pillanatai sem maradhatnak el.

 

Program:

  • a Törköly Zenekar vidám zenével alapozza meg az ünnepi hangulatot;
  • a Debreceni Hajdú Táncegyüttes néptáncosainak előadása is színesíti a programot;
  • Varga Edit környezeti nevelő interaktív előadás keretében a bogyós gyümölcsökről és növényekről tart ismertetőt;
  • a kreatív alkotókuckóban nemezelés és zsinórozás technikájával karkötő készíthető;
  • a gyerekek próbára tehetik magukat különböző ügyességi játékokon;
  • és természetesen lesz a szüret elmaradhatatlan része, mustkészítés is!

 

Rendkívüli menetrend:

A Zsuzsi gőzmozdony a Ruyter utcai kiinduló állomásunkról 10:00 órakor indul.

Hármashegyaljáról vissza 13:00 órakor.

 

Természetesen a Zsuzsi Erdei Vasút menetrend szerinti járatai is közlekednek hétvégén és ünnepnapon:

  • dízelvontatású vonat indulásai a Ruyter utcai állomásról Hármashegyaljára: 8:30, 11:15, 15:00
  • Hármashegyaljáról vissza: 10:00, 13:30, 16:45

 

 

 

 

 

Turistáskodj itthon! – családi nap a Zsuzsival a Turizmus Világnapja alkalmából

 

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját. Az ünnepnap alkalmából szeptember 26-án, vasárnap egy családi napra invitálja az érdeklődőket a Zsuzsi „Turistáskodj itthon!”- szlogennel.

 

A Zsuzsi Erdei Vasútnál vallják, hogy nem kell feltétlenül messzire utaznunk ahhoz, hogy új és maradandó élményekben legyen részünk. Elég nyitott szemmel járnunk szűkebb lakókörnyezetünkben és számtalan olyan érdekességet, értéket fedezhetünk fel, amitől úgy érezhetjük, mintha nyaralnánk.

 

A Turizmus Világnapja alkalmából szervezett családi nap célja, hogy a látogatók egy élményteli kisvonatozást követően interaktív módon fedezzék fel a Zsuzsi Erdei Vasút, valamint Debrecen és az Erdőspuszták kulturális és természeti értékeit. Ehhez erdei túrával, hely- és országismereti kvízzel és játékkal várják az utasokat.

 

Program:

Indulás a Ruyter utcai kiinduló állomásról 8:30-kor. Érkezést követően Hármashegyalján egyénileg végigjárható, interaktív hely- és országismereti játékban vehetnek részt a látogatók. A résztvevőknek több állomást kell meglátogatniuk és az ott található feladatokat megoldaniuk, majd leadniuk a Zsuzsi Erdei Vasút munkatársainak a Természet Házában. Az összes feladat teljesítését követően ajándék várja a résztvevőket. A túra után a résztvevők újra találkozhatnak Törpivel, a Madársuli népszerű tanítványával, akivel természetesen ezúttal is készíthető közös fotó.

 

A programhoz a 8:30-as menetrend szerint közlekedő járat javasolt.

 

Menetrend:

A vonat indulása a Ruyter utcai kiinduló állomásról: 8:30, 11:15, 15:00

Visszaindulás Hármashegyaljáról: 10:00, 13:30, 16:45

 

A program a „ZSUZSI” Erdei Kisvasútért Alapítvány támogatásával valósul meg.

 

526 az új fertőzött, elhunyt 2 beteg

Légimentőkkel menthetsz életet: adj vért

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek