Debrecen
2022-03-03

Megújult a Debreceni Szakképzési Centrum Vénkerti intézménye

Átadták a Debreceni Szakképzési Centrum új épületét, amely 240 millió forintba került. Korszerűsítették a szigetelést, megtörtént a 280 darab homlokzati nyílászáró csere is, valamint napkollektorokkal újították meg az iskolát.

A fenntartónak fontos, hogy megfeleljenek a 21. század elvárásainak, ezért is indították el 2018-ban ezt a projektet, amely most befejezésre került. A közös munka során homlokzati nyílászáró csere, a tető, az épületgépészeti fűtésrendszer korszerűsítésén belül 179 darab termosztatikus fej felszerelése, valamint a homlokzat utólagos hőszigetelése, emellett a lábazati hőszigetelési rendszer és kisméretű napelemrendszer kialakítása valósult meg.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese kiemelte:

,,Energetikailag hatékonyabbá tettünk egy újabb szakképzéssel foglalkozó intézményt. Jó az itt tanuló diákoknak és az itt dolgozó oktatóknak is egyaránt. Országosan azért dolgozunk, hogy megerősítsük a szakképzésnek a rendszerét. Erről szólt az oktatók jövedelmének a rendezése, valamint az ösztöndíj rendszer bevezetése is, amivel a szakképzésben tanulókat tudjuk motiválni. Valamint erről szól a duális képzés megerősítése is. Vagyis, hogy a diákok minél hamarabb találkozzanak valós vállalati körülményekkel és megtapasztalják a munka világát.”

A beruházást követően az iskola biztonságosabb, környezetbarátabb és korszerűbb intézményként működhet tovább, ahová nem csak Debrecenből, hanem Debrecen környékéről is várják a diákokat. Balázs Ákos Debrecen város alpolgármestere az ünnepségen elmondta, hogy magas szintű oktatás folyik Debrecenben, valamint jó közösséget és jó minőségű szolgáltatást kapnak azok, akik városunkban tanulnak tovább.

,,Mind ez azt jelenti, hogy ez az intézmény egy megújult, szép, külsővel rendelkező intézmény, energetikailag pedig hatékonyabban működő. Nyilván feladatunk még van, következik a belső tereknek a felújítása és újjávarázsolása.” – fogalmazott Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.

A minőségi oktatáshoz szükséges a megfelelő infrastrukturális és eszközfejlesztés is, ezért elmondható, hogy a beruházásokra nagy szükség volt a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában.

Megszűnik a járványügyi korlátozások többsége

Korábban sosem látott fajjal gyarapodott a Debreceni Állatkert

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek