Debrecen
2022-02-04

Wir sprechen Deutsch

A Campus Rádió interjúja a német nyelv szerepéről az oktatásban és a versenyszférában.

2022. február 02-án, szerdán 9:00-tól a Debreceni Egyetem képviseletében Dr. Csatár Péter, a Német Tanszék vezetője, és a Debrecen BSC Kerekasztal nevében Szmolinka Zsolt, a United Call Centers Kft.vezérigazgatója beszélt Pálóczi József és Kopányi Balázs műsorvezetőkkel a német nyelv szerepéről az FM90 Campus Rádió műsorában.
Az üzleti szolgáltató szektor sajátossága, hogy az idegen nyelvek ismerete nélkülözhetetlen. Az angol mellett más világnyelvek, így többek között a német, francia, és akár a holland nyelvek is szükségesek lehetnek a mindennapi üzleti életben.

A Debrecen BSC Kerekasztalhoz tartozó 9 vállalatnál (4iG, BT, DT-ITS, DIEHL Aviation, EPAM,Flowserve, NI, transcosmos, United Call Centers) közel 5000 fő dolgozik. Az együttműködésben résztvevő cégek a helyi oktatási intézményeket segítve aktív szerepek szerepet vállalnak a gyakorlatias tudás átadásában.

 

https://soundcloud.com/fm90campus/kerekasztal?si=dcb0aad331ae44e9815538b46f57f1d2&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Debrecen Város Borát keresik

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek