Debrecen
2022-02-04

Debrecen Város Borát keresik

Hetedik alkalommal tartják meg a magyar borkultúra egyik legjelentősebb rendezvényét Debrecenben, ahol minden évben a legkiválóbb borászatok és borok kapják meg a Debrecen Város Bora címet.

Az első szűrésen már 15 borvidék, 86 pincészetének 426 borát vizsgálták meg. Ebből a legtöbb pontszámot szerző borászatok kaptak meghívást az előválogatóra. Végül 22 pincészet, 96 bora közül választja ki a zsűri a legjobb hetet.

A sajtótájékoztatóval egybekötött borértékelésen Debrecen város alpolgármestere, Puskás István elmondta:

,, Debrecen és a bor kapcsolata több évszázadra tekint vissza. Viszont az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő válogató, amelyen kiválasztja az értő zsűri azt a hét bortételt, amely megkapja a Debrecen Város Bora kitüntető címet, egy új szintre emelte ezt a kapcsolatot. Bízunk benne, hogy nemcsak Debrecen és a bor kapcsolatát építi tovább, hanem segít abban, hogy a borkultúra presztízse az egész országban tovább növekedjen.”

A Debreceni Borozó lapkiadója Kovács Pál kiemelte:

,,A borok kiválasztása vakkóstoló keretében a nemzetközi bírálati szabályozók szerint 100as pontrendszerben történik. Teljesen vakon, vagyis a bírák semmit nem tudnak a borról csak annyit, amennyit a pohárban látnak, és arról kell véleményt mondaniuk.”

Arról a hét borról, amely elnyeri a Debrecen Város Bora címet, a zsűri egy későbbi időpontban fog beszámolni a közönségnek.

Wir sprechen Deutsch

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek