Debrecen
2021-12-17

Balfácánt vacsorára

Szombaton tartja a Balfácánt vacsorára című fordulatokban gazdag francia vígjáték bemutatóját a Csokonai Színház. Az egyik főszereplő összegzése szerint a darabban mindenki őrült egy kicsit, ami nagyon szerethetővé teszi a szereplőket.

Pierre, a nagymenő párizsi könyvkiadó alig várja, hogy bemutassa a barátainak új szerzeményét a "balfácánok bajnokságát". Ez ugyanis a balfácán-vacsora lényege: egy verseny amit az nyer, aki a legnagyobb balfácánt tudja prezentálni a társaságnak. Ezúttal azonban másképp alakul az este: Pierre dereka becsípődik, a felesége magára hagyja, a gyanútlan venég, a "balfácánok bajnoka" pedig megérkezik. Innentől kezdve megállíthatatlanul sodródik Pierre és persze vele a nézők is a bajnokság újabb és újabb fordulóiba. 

A főszerepben Vranyecz Artúrt és Mercs Jánost láthatja a közönség. Mercs János szerint az általa alakított balfácán egy nagyon játékos és kacagtató figura lesz, míg a Vranyecz Artúr által játszott forma, Pierre mások esendőségén szórakozik, szerethető pedig attól lesz a karaktere, hogy ez esetben az ő esendősége is láthatóvá válik. 

Hogy hogyan omlik össze Pierre jól felépített kártyavára, először december 18-án láthatják a nézők 19 órától a Csokonai Színház Irodalmi Labor Szabó Magda Pódiumtermében. De karácsony előtt és a két ünnep között is többször játsszák a valódi szórakozást kínáló vígjátékot, melyben a további szerepeket Bakota Árpád, Edelényi Vivien, Kránicz Richárd, Papp István és Tolnai Hella alakítják. 

fotó:Máthé András

Ismét súlyos pénzbüntetést kapott a DVSC

Debreceni agrárvirtus

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek