Debrecen
2022-02-03

Újra felveszik a kesztyűt

66.alkalommal ad otthont Debrecen, a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenynek, a már megszokott helyszínen az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A 2022. február 8. és 12. között tartott rendezvényen idén először pénzjutalmat is kaphatnak a legjobbak.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere az erről tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy nemzetközi és világviszonylatban is óriási eredménynek tartja, hogy a szövetség és a város közös szervezésében megrendezett esemény már több évtizedes múltra tekinthet vissza.

Az alpolgármester részletezte azt is, hogy a rendezvényre a város a sportcsarnok és annak szolgáltatásai mellett, a külföldi sportolók és bírók szállását is biztosítja. 

A jegyek kapcsán elmondta, a felnőttek és diákok bérleteket és jegyeket válthatnak, míg a nyugdíjasok ingyenesen vehetnek részt a rendezvényen.

Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkára kiemelte, hogy az idei évben várhatóan 20 országból 204 ökölvívó érkezik majd a versenyre. Többek között, ukrán angol és francia résztvevői is lesznek a tornának.

A verseny február 8.-án indul, 14.45 órakor ünnepélyes megnyitóval, majd ezt követően kerül sor a mérkőzésekre. Az elődöntők csütörtökön lesznek, míg a pénteki napon 17.00 órától a női, szombaton 14.00 órától pedig a férfi döntőket rendezik meg a sportcsarnokban.

A veszélyhelyzet miatt az előző évben buborék rendszerben zajlott a Bocskai Ökölvívó Emlékverseny, idén azonban a szabályok értelmében védettségi igazolvány és az érvényben lévő rendeletnek megfelelően tarthatják az eseményt. 

2022-ben első alkalommal a versenyzők pénzdíjazásban is részesülnek, ezzel kapcsolatban a szövetség főtitkára elmondta, hogy ez az év még ezeknek az új versenyeknek a próba eseménye, rendszeresen  2023-tól fog így működni a rendezvény. Jelenleg százezer dollár összdíjazású a verseny. Ezen a megmérettetésen az ökölvívók olimpiai kvalifikációnál is értékelhető világranglista pontokat szerezhetnek.

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség minden év végén szeretne egy olyan gálát rendezni, ahol a legjobb 8 ökölvívó csatájára kerülne sor, ezek a versenyzők pedig szintén a világranglista pontjai alapján kerülnek ki. 

Bertók Róbert, az ökölvívó válogatott szövetségi kapitánya ismertette, hogy a magyar indulók közül Bernáth Attilát és Lászlót emelte ki, előbbi 51, utóbbi 54 kilós kategóriában versenyez majd. 

Hozzátette, hogy 6 férfi és 2 női magyar bajnok, covid betegség vagy sérülés miatt nem tud részt venni az eseményen, ilyen például Kiss Levente, aki jelenleg lábadozik, Fehér Koppány és Kovács Richárd pedig koronavírus fertőzés miatt nem tud indulni a Bocskai Emlékversenyen.

Bertók Róbert kifejtette, hogy bár nagy veszteségként könyveli el, hogy ennyien kiesnek az indulók közül,hiszen nagyon számítottak volna rájuk a versenyeken, ugyanakkor előre néz, és már tervezi a Bocskai tornát követő  U22-es  és felnőtt Eb-re való felkészülést.

Tovább gyarapodik a Debreceni Állatkert afrikai sügércsapata

Színház az egész… BTK

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek