Debrecen
2021-08-13

A Marneváll kerékpárokat ajándékozott munkatársainak és a debreceni szociális segítőknek

A debreceni házi gondozók hétköznapjait is könnyebbé teszik az ajándékba kapott biciklik.

A debreceni székhelyű Tranzit Csoporthoz tartozó Marnevall Zrt. a korábbi években is folytatott ugyan karitatív tevékenységet, de ezt meglehetősen ad-hoc módon tették. Egész egyszerűen, ha látták, hogy valahol nagy a baj, akkor (ha módjukban volt) igyekeztek segíteni. „Ebben a tekintetben említhetném az elmaradott régióban élők támogatását, vagy a Máltai Szeretetszolgálattal már hosszabb ideje fennálló együttműködésünket” - mondta el Liszenkó Gergely cégvezető.

Fontos a környezet

Mint fogalmazott, a vállalkozásuk kiemelt figyelmet szentel a környezet-tudatosságnak, legyen az energia-optimalizálás, hulladékgazdálkodás, csökkenő szennyvíz- és károsanyag-kibocsájtás.

A beruházásaik tervezésekor és kivitelezésekor ezek a megfontolások jelentős súllyal esnek latba. „A mostani biciklis akciónkat az hívta életre, hogy a debreceni és a törökszentmiklósi üzemünkben is azt tapasztaltuk, hogy sok kollégánk rossz műszaki állapotú kerékárral jár be naponta dolgozni. Így úgy döntöttünk, hogy egy program keretében gyártói logóval felmárkázott kerékpárokat vásárolunk, és lehetőséget biztosítunk a kollégáinknak, hogy jó minőségű, folyamatosan szervizelt kerékpárokkal közlekedhessenek. 50 darab Marnevall-kerékpárt szereztünk be, melyek közül 40 járművet az érintett munkatársaink kapnak meg, 10 pedig a debreceni szociális szolgálat munkatársait szolgálja a jövőben. Ennél a vállalkozás-méretnél már nem csak a munkatársaink, hanem a környezetünkben élők iránt is felelősséggel tartozunk, a karitatív felajánlás ennek szellemében történt” - fogalmazott a fiatal topmenedzser, aki maga is szívesen pattan nyeregbe, ha az ideje engedi. A cégvezetés egyébként nyitott arra, hogy a jövőben kiterjessze a vállalati kerékpárflottát, amennyiben erre a munkatársaik részéről igény mutatkozik.

A kerékpárokat Széles Diána alpolgármester és Nagy Lajosné, a Városi Szociális Szolgálat intézményvezetője veszi át Liszenkó Gergelytől, a Marnevall Zrt. cégvezetőjétől.

 

 

(A Marnevall Zrt. tovább feldolgozó vállalkozás, hús- és sajtkészítményekkel foglalkoznak elsősorban. Az éves árbevételük idén meg fogja haladni a 10 milliárd forintot, az átlagos statisztikai létszámuk pedig a debreceni és a törökszentmiklósi üzemben együtt meghaladja a 200 főt.)

 

Változik a reptéri járatok menetrendje

Újabb rózsatövekkel gyarapodott a Székelyek parkja

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek