Debrecen
2021-09-23

Útépítés a debreceni Szőlőhegy utcában

Megkezdődött a lakossági kezdeményezésre megvalósuló útépítés a debreceni Szőlőhegy utcában, Alsójózsa városrészben.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Kósa Lajos elmondta, Alsójózsának ezen a részén még jónéhány burkolatlan útfelületű utca van, s ezek közé tartozott eddig a Szőlőhegy utca is.    

Majer Tamás örömének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a Szőlőhegy utca teljes hosszában – 312 méter hosszon –, 3,5 méter szélességben kap aszfaltburkolatot mindkét oldalon széles útpadkával. Mint elmondta, e beruházásnak köszönhetően elsősorban a porszennyezés mérséklődik majd ezen a területen, ami nagyon fontos a lakók egészsége szempontjából. Az utca teljes hosszában ivóvízvezeték-rekonstrukció is lesz és a csapadékvíz-elvezetés kiépítése is megtörténik.

A Szőlőhegy utcában az útépítés kivitelezése az időjárási körülmények függvényében, várhatóan ebben az évben befejeződik. A beruházás költsége bruttó 56.5 millió Ft, melyet az önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

Papp Viktor azt emelte ki, hogy Debrecen városa 2021-ben nagyszabású közlekedésfejlesztési programot valósít meg, melynek elemei a nagy forgalmú csomópontok átépítése, járdák megújítása és építése, lakótelepi parkolók megújítása és építése, nagyfelületű aszfaltozási munkálatok, és nem utolsó sorban a lakossági kezdeményezésre történő útépítések. 2012-ben szintén a frakció kezdeményezésére indult a Kertségi Fejlesztési Program, melynek céljaira idén rekord összeg, 6,1 milliárd forint áll rendelkezésre. Ennek egyik legnagyobb eleme a lakossági kezdeményezésre megvalósuló útépítési program. Mintegy 1,7 milliárd forintból 27 utca kap részben vagy teljes egészében szilárd útburkolatot. A Paprika és a Kánya utcában, valamint a Keresszegi utca egy szakaszán már befejeződött az útépítés, a Portörő utcán folyamatban van. A Török utcán az I. ütem – a csapadékvíz-elvezető rendszer – kivitelezése zajlik, amit októberben követhet a II. ütem, az utca aszfaltozása. Várhatóan októberben indulhatnak el a munkálatok a már említett Török utcán kívül a Szelényi Ferenc, a Vasutas, a Mézeshegy, a Pipóhegy, a Köszméte, a Ribizli, a Kisbánya, a Köteles, valamint az Öreg János utcán. A többi utca estében jelenleg a közbeszerzési folyamatok zajlanak, s az ottani munkák ez évre tervezett indulása e folyamat befejezésétől és az időjárási körülményektől függ.   

Németh Krisztián a DVSC játékosa

Saját munkahelyére tört be egy bökönyi férfi Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek