Debrecen
2021-05-25

Császárskorpiókkal gyarapodott a Debreceni Állatkert

A Debreceni Állatkert Pálmaháza új császárskorpiókkal büszkélkedhet Afrika Napja alkalmából.

Május 25-én ünneplik az Afrika Napját, melynek célja, hogy a kontinens életére kiható komplex problémakörre felhívja a figyelmet. Többek között a szegénységre, a klímaváltozásra és nem utolsó sorban a fegyveres konfliktusokra. Ennek a napnak az alkalmából az állatkert a kontinens élővilágának újabb különleges képviselőivel bővült. 

A szenegáli fülesmaki-csapaton, a szudán zebracsődörökön és a marabu-tenyészpáron túl néhány év után ismét császárskorpiókkal gyarapodott a Pálmaház. Egyenlőre még nem láthatja őket a közönség, azonban már jövőhéttől megtekinthetik őket a látogatók. 

Császárskorpió

Ez az állatfaj a Kongó-medencében és Nyugat-Afrikában őshonos. A világ egyik legnagyobb skorpiófaja, amely akár 20 cm hosszúra is megnőhet. Alapvetően termeszekkel és más rovarokkal, pókfélékkel, esetleg gyíkokkal és egerekkel táplálkozik. Az emberre veszélytelen, ugyanis a mérge annyira gyenge, hogy csak a táplálékát képes megölni. 6-8 éves élettartama miatt népszerű a hobbiállattartók körében. A gyűjtögetők miatt ez a fajta skorpió a washingtoni egyezmény (CITES) nemzetközi kereskedelemmel szembeni védettséget adó II. mellékletében szerepel.

City-Legends

Ismét lehet pályázni a kis falvak vállalkozásainak újraindulását segítő támogatásra

Szabó Eszter

Szerző
Hasonló cikkek