Debrecen
2021-05-06

Már sétálhatunk is az állatkert pingvinbébijével

Újabb pingvinbébivel gyarapodott a Debreceni Állatkertben január 28-án, ezennel pedig 24 tagúvá bővült a valaha volt legnépesebb pápaszemes pingvinkolónia.

A három hónapos Manfréd névre keresztelt apróság egyelőre a pingvinóvodában nevelkedik, és várhatóan ősz végén csatlakozhat majd a kolónia többi tagjához. Másfél éves koráig még megkülönböztethető lesz a felnőtt társaitól, hiszen csak ekkor fog teljesen megválni a jelenlegi szürkésbarna tollazatától és vált a faj jellegzetes fekete-fehér szmokingjára. 

A Debreceni Állatkert 2008 óta ad otthont pápaszemes pingvinkolóniájának az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében, ezalatt az idő alatt pedig igazi közönségkedvenccé nőtte ki magát nemcsak a faj látványetetése, hanem a pingvinovi növendékeinek napi egészségügyi sétája is, amelyre hazánkban egyedülálló módon a látogatók is elkísérhetik őket. Az intézmény május 1-i újranyitásával mindkét programelem visszatért az érdeklődők nagy örömére. A sétára mindennap háromnegyed kettőkor kerül sor.

Bajkán János főállatgondozó elmondta, hogy Manfréd még kicsit meglepődve nézi ha sokan körbeállják, de igyekeznek szabad teret biztosítani számára és egyre jobban tűri, hogy nézőközönség előtt van, annak ellenére, hogy a zárvatartás alatt látogatók nélkül tanították a sétára. 

Toborzó a DLA-n: légy Te is a DVSC családjának tagja!

Május 10-től módosul a menetrend

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek