Debrecen
2022-10-19

Nagyfelületű aszfaltozás a Kemény Zsigmond utca szervizút részén

A debreceni Kemény Zsigmond utca szervizút részén zajlott munkálatokról sajtótájékoztató keretében számolt be Becsky István önkormányzati képviselő és Tasó László országgyűlési képviselő 2022. október 19-én.

Amint azt Becsky István elmondta, két ütemben történt ennek a térségnek a fejlesztése. 2021-ben a Kassai út a felől a Kemény Zsigmond utca szervizútjáig tartó, mintegy 100 méter hosszú szakasz újult meg. Annak a kivitelezésnek a költsége bruttó 11 millió forint volt, amit az önkormányzat teljes mértékben saját forrásból fedezett. 2022 őszén a Kemény Zsigmond utca 6. alatti társasház melletti és a Kassai út 91-121. számú társasházak közötti belső útszakasz újult meg teljes szélességben, mintegy 360 méter hosszúságban és átlagosan 5 méter szélességben. Ez utóbbi felújítás költsége bruttó 40 millió forint volt, amit az önkormányzat teljes egészében saját forrásból biztosította.

A képviselő az útfelújításokról szólva megköszönte a város önkormányzata és a magyar állam hathatós segítségét. Mint elmondta, választókerületében jelenleg több helyszínen is zajlik ilyen munka. Elindult a Diadal utca, a Kard utca, az Acsádi út megújításának folyamata, s a legnagyobb jelentőségű a Sámsoni út négysávosítása. Becsky István köszönetet mondott azért, hogy ezekre a beruházásokra ilyen nehéz időkben is komoly források jutnak, s bízik benne, hogy az útépítések és az útfelújítások a jövőben is folytatódnak. 

Tasó László országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki Debrecen önkormányzatának azért, mert jelentős forrásokat akar és tud biztosítani a Hajdú-Bihar megyei 3. számú országgyűlési választókerület debreceni részének fejlesztésére is. A város és környéke 2010 óta látványosan megújult közlekedési szempontból. Többek közt települések közötti összekötő utak épültek meg, csomópontok, elkerülő utak, bekötések az autópálya-rendszerbe, és olyan belterületi útszakaszok is megújultak, amelyről most szó van. A települések közötti közlekedés minőségének fejlesztésén túl ugyanis az is nagyon fontos, hogy az emberek a saját településükön a mindennapokban is egyre komfortosabban tudjanak közlekedni. Ennek egyik állomása a mostani útfelújítás is.

Tasó László kiemelte: jelentősnek tartja, hogy a mostani nehéz gazdasági helyzetben, és akkor, amikor a háború hatással van lényegében az egész világra, főképpen Európára, Magyarországon mégis van erő és lehetőség arra, hogy Debrecen területén a  471-es főút – a Sámsoni út – felújítása folytatódjon a várostáblától a Mátyás király utcáig. Annak a munkának a tervezése is folyik már, amely a Kassai úti csomópontig érve tenné befejezetté a teljes felújítási programot. Zajlik a Debrecentől Nyíregyháza felé tartó vasútvonal fejlesztése is, melynek része lesz a Sámsoni úti vasúti átjárón való átkelés aluljáróval való megoldása is. Amennyiben az európai uniós források megnyílnak, ez a program 2027 végére befejeződhet. Tasó László hangsúlyozta: a közlekedés, a közlekedés biztonságának fejlesztése kulcsfontosságú.

A csapategység újra kifizetődött

Amerikai űrkutatók a Debreceni Egyetemen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek