Debrecen
2021-03-19

Folytatódik a Zöld Város Program Debrecenben

Hivatalosan is elkezdődtek a munkálatok az Újkertben, a Zöld Város Program keretén belül.

Folyamatosan zajlanak a fejlesztések és újítások Debrecen számos pontján. A város célja többek között a magasabb életszínvonal, a zöld területeket megnövelése és több közösségi terület kialakítása.

A Zöld program keretén belül már megújult a Tócóvölgy, a Vénkert, a Fényesudvar és a Dobozikert is. Most pedig az Újkertben kezdődtek meg a munkálatok. A tervek szerint 9 sportpálya, öt játszótér fog teljesen átalakulni. Emellett a zöld területekre is odafigyelnek, vagyis cserjéket és fákat is fognak ültetni a területen. Megújul a szabadtéri kondipark és a kutyafuttató is. 

Remélhetőleg a jövő év elején az Újkert minden felújított részét használhatják már az itt lakók, azonban szakaszos átadásokra is lehet majd számítani.

Jó pár évvel ezelőtt egy világos üzenetet fogalmaztunk meg a városfejlesztési stratégiánk kapcsán. Olyan városfejlesztést szeretnénk, amely horizontális, amely biztosítja azt az elvárást a város polgárai vonatkozásában, hogy a város minden része érezhetően fejlődjön, változzon. Egy magasabb életminőséget tudjon biztosítani. Ezt az üzenetet hordozza az Újkerti zöld város program is." - Papp László polgármester. 

Hajdú-Bihar megyében is kezdődik a tavaszi rókavakcinázás

Indul a szúnyoggyérítés a Balatonnál

Szabó Eszter

Szerző
Hasonló cikkek