Debrecen
2022-10-17

Ingyenes koncerttel emlékezik a DEMKI

A DEMKI a Fórum Debrecenben emlékezik meg a Kiss Kata Zenekar ingyenes koncertjével az 1956-os forradalom és szabadságharcról 2022. október 21-én 15 órától.

A Kiss Kata Zenekar 2009-ben alakult. Egyedi módon ötvözi a magyar népzenét a könnyűzenei elemekkel.
A mérföldkő 2017-ben következett be a zenekar életében amikor megjelent a Magyarból Jeles kiadványuk, mely mára mintegy 45.000 példányban van jelen a hazai és határon túli általános iskolákban oktatási segédanyagként. A kiadvány hiánypótló anyag lett, a zenekar előtt még senki nem vállalkozott ilyen feladatra, hogy a nemzeti identitástudat nevelést a zenén keresztül vigye be az általános iskolai anyagba. Leghíresebb szerzeményük a Magyar vagyok című daluk, mely a magyarság egyik ikonikus dala lett s melyet a világ minden pontján énekelnek a magyarok a nemzeti ünnepeink alkalmával.

Évente mintegy 100-150 koncertet tartanak határainkon innen és túl. 2019 nyarán 100 állomásos Kárpát medencei turnéja indultak, hogy hirdessék az egész Kárpát medencében az összefogás fontosságát.
Az erős magyarságtudat - minden magyarnak a világon – az egymáshoz való tartozásunk, kötődésünk legfőbb építőeleme. A magyar nemzeti identitás erősítése érzelmi, nyelvi és kulturális kötődés erősítése is egyben, erre vállalkozik és ez a küldetése a Kiss Kata Zenekarnak.

Vitéz Ferenc

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek