Debrecen
2022-01-02

Friss gépparkkal bővül a debreceni onkológiai ellátórendszer

A modern technológiát képviselő háttér lehetővé teszi a legújabb külső besugárzási technikák alkalmazását a daganatos betegek kezelésénél.

Korszerű gépparkkal bővül a debreceni onkológiai ellátórendszer – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön.
Kiemelték: a Debreceni Egyetem Klinikai Központ több mint kétmilliárd forint értékű beruházást valósíthat meg, amely hosszú távon biztosítja a magas szintű betegellátás technikai keretrendszerét, és a klinika ellátási hátterét.
Felhívták a figyelmet, hogy a DE KK ellátási területéhez közel kétmillió lakos tartozik. A jelenlegi fejlesztéssel magas szintű, képi vezérelt sugárterápiára (IGRT), stereotaxiás besugárzások végzésre alkalmas géppark jöhet létre a DE KK-ba.
Hozzátették, a modern technológiát képviselő háttér lehetővé teszi a legújabb külső besugárzási technikák alkalmazását a daganatos betegek kezelésénél, garantálja a magas szintű betegellátást, a képvezérelt nagy pontosságú kezeléseket, és a robbanásszerűen bővülő intra- és extracranialis sugársebészeti, sugárkezelési beavatkozásokat.

 

Elhunyt Babicsek Bernát

Alacsony forgalom mellett emelkedéssel zárta az év utolsó kereskedési hetét a BUX

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek