Debrecen
2021-03-05

Debreceni startup reformálja meg az online nagykereskedelmet az Alibabával

Az Alibaba Group, a világ egyik legnagyobb internetes üzleti vállalata egy debreceni székhelyű startupot, a Syncee-t választotta technológiai partneréül az új e-kereskedelmi megoldásának elindításához, amit várhatóan 2021 tavaszán tesznek elérhetővé a kereskedők számára.

Az Alibaba.com és a Syncee megoldása teljesen megváltoztathatja mindazt, amit eddig a hagyományos kereskedelemről gondoltunk. Az ázsiai vállalatóriás és a debreceni startup közös megoldásának segítségével több száz millió Alibaba.com beszállító és kereskedő számára biztosítanak majd egy forradalmian új kereskedelmi megoldást, a dropshippinget.

A hazai piacon már nem teljesen ismeretlen üzleti modell, a dropshipping lényege az, hogy előzetes tőke- és pénzbefektetés nélkül indíthatnak webáruházat a kereskedők, vagy egészíthetik ki meglévő webáruházuk kínálatát kockázat nélkül. A termékek raktározásával, a szállítással és egyéb logisztikai feladatokkal a viszonteladóknak nem kell foglalkozniuk, a beszállító közvetlenül a vásárlóknak küldi a termékeket.

Az Alibaba Group Kína és a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata, melynek fő profilja az e-kereskedelem. Sokan említik az amerikai Amazon kínai megfelelőjeként is. A vállalatóriás két nemzetközi piacra szánt oldalt üzemeltet az online kereskedelem terén. Az egyik az Alibaba.com B2B (Business-to-Business) platform, ahol valódi beszállítók és gyártók termékei találhatók meg, és érhetők el más cégek számára. Az ázsiai csoport másik nagy szolgáltatása pedig az AliExpress, amely egy B2C (Business-to-Customer) online piactér, ahol főként viszonteladók kínálják a termékeiket közvetlenül a végfelhasználók számára.

A Syncee az Alibaba Group oldalai közül az Alibaba.com számára nyújt közvetlenül dropshipping technológiai megoldást. A világszinten ismert ázsiai e-kereskedelmi óriással való együttműködés óriási elismerés a debreceni csapat számára. A főként nemzetközi piacon működő Syncee alkalmazást 2015-ben indította útjára Gulyás Ákos, akinek már közel 20 év e-kereskedelmi tapasztalat áll a háta mögött. A Syncee egy olyan internetes kereskedelmi szolgáltatás, amely a legnagyobb e-kereskedelmi platformokkal integrálható, ilyen egyebek mellett a kanadai székhelyű, New York-i tőzsdén jegyzett Shopify, amely a világ legnagyobb e-kereskedelmi felülete, az amerikai BigCommerce vagy a magyar Shoprenter is. A Syncee segít a termékek és beszállítók megtalálásában kereskedők számára, összeköti a viszonteladókat a beszállítókkal, és automatikus termékadat-kezelést kínál.

A Syncee technológiai megoldásának köszönhetően ezentúl, ha egy online webáruház-tulajdonos Alibaba.com beszállítók termékeit szeretné árusítani, már nem kell előzetesen készletet felhalmoznia, abba pénzt fektetnie. Már minimum rendelési mennyiség nélkül is elérhetők ezek a termékek a kereskedők számára, valós nagykereskedelmi, gyártói áron. A Syncee végzi az automatikus termékadat-feltöltést-, és frissítést, valamint a rendelési adatok és kifizetések automatikus szinkronizációját is kereskedők és Alibaba.com beszállítók között közvetlenül. 

Komoly támogatást ad Debrecen önkormányzata a fiatal, amatőr könnyűzenészeknek

Mobilitás a járvány idején

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek