Debrecen
2021-01-20

Vizsga közben támadt pedagógusára a hajdúhadházi fiú

Osztályozóvizsgán bántalmazta az őt figyelmeztető pedagógust.

A Debreceni Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval szemben, aki osztályozóvizsgán bántalmazta az őt figyelmeztető pedagógust.

A 15 éves vádlott egy hajdúhadházi általános iskola magántanulójaként 2020. június 9-én a reggeli órákban osztályozó vizsgán vett részt. A számonkérés során a fiú használni kezdte a padra tett mobiltelefonját, ezért a vizsgáztató tanár több alkalommal is rászólt.

A vádlott azonban tovább nyomkodta a készüléket, amire felfigyelt a tanteremben lévő másik pedagógus is. A férfi felszólította a fiút, hogy tegye el a mobiltelefonját, ennek azonban ő nem tett eleget. Emiatt a pedagógus a vádlotthoz lépett, hogy kivegye a kezéből a készüléket. A fiú ezért olyan indulatos lett, hogy a telefont elrántotta, felugrott a székről, meglökte a sértettet,  majd a feje irányába rúgott. A sértett a kezével elhárította a támadást, így a rúgás a felkarját érte. Ezután a vádlott a férfit az oldalán is megrúgta, aztán hátralépett és felborította a padot, majd a széket felkapta és maga elé dobta. A pedagógus ezidő alatt kiment a teremből és értesítette a rendőrséget.

A hatályos jogszabályok alapján a közfeladatot ellátó személynek minősülő pedagógus a támadás következtében sérülést nem szenvedett.

A ügyben a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő fiatalkorú vádlottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottat bocsássa próbára és  állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

 

 

Fotó: pixabay.com

Virtuális térben hazudott szerelmet, majd pénzt csalt ki

A bíróság dönt a debreceni késes rabló büntetőjogi felelősségéről

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek