Debrecen
2021-01-20

A bíróság dönt a debreceni késes rabló büntetőjogi felelősségéről

A 41 éves férfi nehéz anyagi körülmények között élt, ezért elhatározta, hogy egy boltból szerez pénzt.

A Debreceni Járási Ügyészség 2021. január 20-án gyorsított eljárás keretében a Debreceni Járásbíróság elé állítja azt a férfit, aki január 17-én délelőtt rabolt ki egy debreceni kisboltot.

2021. január 17-én délelőtt a lakásán egy kést vett magához, majd Debrecenben sétálgatott és egy csendesebb, kisebb forgalmú boltot keresett. A gyanúsított 10 óra 30 perc körül a kezében tartott 11 cm pengehosszúságú késsel bement egy csemege üzletbe. A kést az éppen telefonáló eladó elé tartotta és felszólította, hogy tegye le a telefont, majd követelte tőle a bevételt. A fenyegetés hatására az eladó 63.000,- forint készpénzt átadott a férfinak, aki ezt követően sietősen távozott az üzletből.

A gyanúsítottat a debreceni rendőrök 24 órán belül elfogták és őrizetbe vették, továbbá az ellopott pénzből lefoglaltak 54.000 forintot, amit visszaadtak a bolt tulajdonosának, mint sértettnek.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő, őrizetben lévő gyanúsítottat 2021. január 20-án felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt a Debreceni Járásbíróság elé állítja. Bűnösségéről a Debreceni Járásbíróság gyorsított eljárás keretében dönt.

Virtuális térben hazudott szerelmet, majd pénzt csalt ki

Ezer alatt a napi új koronavírusos betegek száma

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek