Debrecen
2021-08-20

Könyv született Adorján Zoltán salakmotor-versenyző pályafutásáról

A Bajnok címmel írt könyvet Boros Norbert újságíró, salakmotoros szakkommentátor Adorján Zoltán életéről és pályafutásáról 200 oldalon, 100 fotóval, rengeteg élménnyel, közvetlenül és őszintén - jelentette be pénteken a Nagyerdei Stadionban tartott sajtótájékoztatón ifjú Adorján Zoltán.

A 12-szeres Debrecen Nagydíj-győztes salakmotoros fia elmondta, hogy a könyvbemutatóval és dedikálással egybekötött sajtótájékoztató résztvevői valamennyien kötődnek édesapjához, aki éppen 20 éve búcsúzott el a versenyzéstől.
 

   Érzése szerint a könyv a lépcső szerepét tölti be a sportág történetében, s reméli, a hazai salakmotorozásnak visszatér régi dicsőséges időszaka. Azt tanulta apjától: "úgy érdemes élni, hogy azt csináljuk, amit szeretünk, s akkor a munka nem teher lesz számunkra".
 

   A szerző, Boros Norbert elmondta, a salakmotorsportnak köszönhetően lett újságíró, főszerkesztő, szakkommentátor, s felidézte, hogy kisgyermekkora óta járt salakmotorversenyekre, kezdetben szurkolóként, majd tudósítóként.
  

  Adorján Zoltán visszatekintett a kezdetekre. Mint mondta, motoros vagy autóversenyző szeretett volna lenni, s miután szomszédságukban megépült a salakmotoros pálya, így előbbit választotta. Versenyidőszakára büszkén gondol vissza, úgy érzi, kilencven százalékban kihozta magából, amit lehetett. A vb-döntőket elveszítette, mert az ellenfelek mentálisan erősebbek voltak nála, ezért győzhettek.
  

  A könyvet a mai fiataloknak is ajánlotta, akik kedvet éreznek a salakmotorozáshoz, hiszen az örömszerzés mellett az utánpótlásra is gondolni kell - jegyezte meg.
 

  "A dobogó legfelső fokán állni csodálatos dolog, amikor nekem szól a magyar himnusz" - mondta elérzékenyülten. Végezetül ötven könyvet osztott szét, azoknak nyújtva át egy-egy példányt, akik segítették, támogatták pályafutását.

Debreceni Virágkarnevál

Állami kitüntetések

MTI

Szerző
Hasonló cikkek