Debrecen
2020-09-02

Újabb járványügyi intézkedések Debrecenben

A koronavírus- fertőzések egyre növekvő száma miatt Debrecen városa a saját fenntartású kultúrális intézményekben ( múzeumok, színházak, könyvtár) kötelezővé teszi az arcot eltakaró maszk használatát.

Az önkormányzat biztosítja a szükséges védőeszközöket minden dolgozónak, és ezen felül több ezer darabot szállít ki az adott intézményekbe. Papp László polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy az orvostudomány jelenlegi állása szerint a vírus terjedése elleni leghatékonyabb védekezés a kontaktok kerülése. Ezért a kultúrális intézményekben folyamatos felület-fertőtlenítés és szellőztetés mellett kézfertőtlenítő pontokat hoztak létre, valamint megteremtették a biztonságos távolságtartás feltételeit. Olyan rendkívüli szabályokat is hoztak, mint például az utólagos jegy visszaváltás az Apolló Moziban, azok számára akik a betegség tünetei miatt nem mentek el a vetítésre, vagy a Kölcsey Központ jegypénztárában és az információs pultban plexi védőfalakat építettek. 

A mától érvénybe lépő rendelkezéske közé tatozik az is, hogy a debreceni intézményekbe érkező külső fellépők test-hőmérsékletét mérik és nyilatkozatot kell tenniük a tünetmentességükről. A gyermekcsoportokkal kapcsolatban az a döntés született, hogy az adott intézmény, a Debreceni Tankerületi Központ és az óvodák, iskolák intézményvezetői a szülőkkel való egyeztetés után döntenek arról, hogy megtartják-e a látogatást. 

A polgármester a sportrendezvényekkel kapcsolatban azt mondta, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség protokolljával összhangban, kötelezővé teszi a maszk használatát a DVSC Schaeffler hazai mérkőzésein. Emellett pedig, bár a DVSC futballmérkőzései szabadtéri sporteseménynek számítanak, javasolja a maszk kötelezővé tételét a nézőtéren. 

Varga Kevin Törökországba igazolt

Valami elkezdődött

Csoma Szandra

Szerző
Hasonló cikkek