Debrecen
2020-12-22

Országszerte, bűnszövetségben lopták a drága parfümöket

A Debreceni Járási Ügyészség minősített lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a három külföldi vádlottal szemben, akik két hónap alatt, 13 üzletből összesen több, mint hétmillió forint értékű parfümöt loptak el.

Az ügy román állampolgárságú vádlottjai előzetesen megállapodtak abban, hogy az egyik illatszereket forgalmazó üzletlánc magyarországi boltjaiból értékes parfümöket lopnak el. A 70 éves férfi a különböző helyszínekre gépjárművel szállította a 37 éves női és 35 éves férfi vádlottakat, majd közeli parkolókban várta társait. Mivel az értékes illatszereket áruvédő eszközökkel szerelték fel, a fiatalabb vádlottak a boltokba egy külföldön megvásárolt speciális távirányítót is magukkal vittek, amivel hatástalanították az üzletek áruvédelmi kapuit.

 

2019. november 20. és 2020. január 23. napja között a vádlottak az ország különböző városaiban található, összesen 13 üzletből loptak el parfümöket, melyek együttes értéke meghaladja a hétmillió forintot.

 

A vádlottak az ellopott parfümök egy részét elajándékozták, míg nagyobb részét Románia területén eladták, a kapott összeget pedig egymás között felosztották.

 

Az illatszerek egy részét a rendőrség lefoglalta, így a kár közel fele megtérült. A sértett üzletlánc a büntetőeljárásban kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

 

Az idősebb vádlottat elfogták és jelenleg is letartóztatásban van, a két fiatalabb vádlott ellen nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő idősebb vádlottal szemben bűnsegédként, folytatólagosan, jelentős értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, míg a távollévő két társával szemben társtettesként elkövetett ugyanezen bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban mindhárom vádlottal szemben börtönbüntetés, közúti járművezetéstől eltiltás és Magyarország területéről történő kiutasítás elrendelésére tett indítványt, továbbá valamennyi vádlott vonatkozásában indítványozta vagyonelkobzás elrendelését és azt, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

 

Június 30-ig meghosszabbítják a Diákhitel Plusz igénylési határidejét

Telefonja állította meg a légpuska golyót

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek