Debrecen
2020-12-22

Telefonja állította meg a légpuska golyót

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy vita során lécet, kavicsot és légpuskát is felhasznált.

A vádlott 2020. július 5-én hajnali egy óra körül telefonon szóváltásba került egy férfival, akivel régóta haragos viszonyban áll. Beszélgetésük során kölcsönösen megfenyegették egymást, majd a vádlott felszólította a férfit, hogy verekedjenek meg, ezért haragosa a vádlott hajdúnánási házához ment.

A 44 éves vádlott egy faléccel fogadta a férfit, majd visszament a házába és követ, illetve kavicsokat kezdett el dobálni haragosa irányába. Ezután a vádlott olyan kijelentést is tett, hogy a férfit lelövi, majd a tulajdonában álló légpuskát magához vette és a férfi irányába lőtt.

A légpuska lövedéke a férfi jobb combját találta el, ahol a nadrágzsebében tartott mobiltelefonja felfogta a lövedéket. A telefon a lövés következtében megrongálódott, a férfinak sérülései nem keletkeztek. A vádlott cselekménye azonban alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, és a vádlottal szemben pénzbüntetést és közérdekű munka büntetést szabjon ki, továbbá az eszközül használt légpuskát, kavicsokat és lécet kobozza el.

Országszerte, bűnszövetségben lopták a drága parfümöket

Közel 100 új fertőzött megyénkben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek