Debrecen
2020-12-21

Önkormányzati segítséggel, három városrészben járőrözik a tavaly alakult polgárőr-egyesület

A rendőrségtől kapott új autóval, önkormányzati támogatással dolgozik a Főnix Debrecenért Polgárőr Egyesület. A szervezet karácsonykor Pacon, a Lencztelepen és a Biczó István kertben is végzi bűnmegelőzési, illetve karitatív tevékenységét.

A 2019-ben megalakult Főnix Debrecenért Polgárőr Egyesület 16 fővel működik. Legfőbb, önkéntesen vállalt feladatuk a rendőrség munkájának segítése, a bűnmegelőzés és a rendfenntartás, elsősorban a város külterületein. A rendvédelmi szervvel összehangolt járőr-tevékenységük növeli a környéken élők biztonságérzetét. A közös munka újabb állomásaként a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság segítségével beszerzett autóval folytatja munkáját az egyesület – jelentette be Pósán László 2020. december 21-én. Az országgyűlési képviselő hozzátette: a jármű azonnal szolgálatba áll, így már karácsonykor is segíti a paci, lencztelepi és biczókerti lakosokat.

Komolay Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője azt hangsúlyozta, hogy az autó fenntartásához szükséges összeget a város biztosítja. A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a polgárőrök munkáját a lakosok azzal segíthetik, ha az általuk ismert problémákról tájékoztatják őket.

Bakó Gergely, az egyesület alelnöke kiemelte: nemcsak a rendfenntartásban látják saját feladatukat. Az elmúlt hónapokban folyamatosan segítettek eljuttatni a kertségekben élő rászorulókhoz azokat az adományokat, amiket akár a város, akár más karitatív szervezetek ajánlottak fel számukra.

Új autóbuszok Debrecenben

A Júliatelepen hét utca útépítése és csapadékvíz-elvezetése valósult meg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek