Debrecen
2023-08-03

A Debreceni Karitatív Testület idén is elindította tanszergyűjtő akcióját

A Debreceni Karitatív Testület idén is tanszergyűjtést indított rászoruló családok, gyermekek részére. A segítő akció részleteiről Széles Diána alpolgármester, Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke és Ördög Richárd, az Ördögpapír a Gyermekekért Alapítvány titkára sajtótájékoztatón számoltak be 2023. augusztus 3-án.

Széles Diána kiemelte, hogy a mostani nehéz gazdasági helyzetben még jobban megterheli a családok kasszáját az iskolakezdés, főleg ott, ahol egyedül neveli a gyermekét az adott szülő, vagy ahol több gyermek van.

– Ilyenkor kezdődik el a roham a boltokban és azt szeretnénk kérni a debreceniektől, hogy gondoljanak azokra a rászorulókra is, akiknek nehéz beszerezni az új tanévre a tanszereket – hangsúlyozta az alpolgármester. Mint mondta, ezidáig minden évben egységcsomagokat készítettek a rászorulóknak, amelyeket a Család- és Gyermekjóléti Központ, a tagszervezetek és a Debreceni Karitatív Testület osztott ki, hiszen ezek a szervezetek napi kapcsolatban vannak az ellátottakkal és meg tudják állapítani, hogy kinek van szüksége ténylegesen a segítségre.

– Nagyon szeretnénk, ha minél több gazdasági társaság csatlakozna ehhez az akcióhoz. Az Ördög-Papír évek óta támogatja a Testületet, a debreceni cégen keresztül pedig mi magunk is tudunk segíteni a rászorulókon – fogalmazott Széles Diána. Hozzátette, a korábbi évekhez hasonlóan az Auchan üzletsoron is lesz gyűjtés, de egy külön erre a célra létrehozott bankszámlaszámra is várják az adományokat.

Kiemelte, a Campus Fesztivál VIP fogadásából befolyt bevételt a Regőczi Alapítvány és a Debreceni Karitatív Testület kapja, amely összegből iskolai felszereléseket vásárolnak a nélkülöző családok számára.

Mindezek mellett Debrecen önkormányzata is segítséget nyújt a szociális támogatási rendszeren keresztül, amely viszont jövedelemhatárhoz van kötve. Széles Diána felhívta a figyelmet arra, hogy az iskolakezdési támogatás összegét idén 6000 forintról 9600 forintra emelték, gyermekenként, az erre való igény pedig már beadható a szociális osztályon.

A támogatás iránti kérelem tárgyév július 1. napjától október 31. napjáig nyújtható be. Az igénylők a támogatásról a város honlapján találhatnak tájékoztatást, illetve a Szociális Osztály ügyfélszolgálatán (Új Városháza, Kálvin tér 11. szám, 6-os ablak) kérhetnek felvilágosítást és az igényléshez szükséges formanyomtatványt, mely a www.debrecen.hu honlapról is letölthető.

Megjegyezte, még mindig folyamatban van a segélyalapnak az a támogatási rendszere, amelyből még az utolsó nyári hónapban is lehet igényelni a nyári táboroztatáshoz a segítséget.

Törő András elmondta, hogy az Ördög-Papír évek óta támogatja a Testület munkáját, ez alkalommal pedig abban kérték a tagszervezet segítségét, hogy a tanszergyűjtést a Debrecen négy különböző pontján is működő Ördög-Papír üzletekben tudják elindítani. – Bízunk benne, hogy ez a szervezés megkönnyíti az adakozás lehetőségét, hiszen egy azon helyen történhet meg a tanszerek megvásárlása, majd adományként történő felajánlása – emelte ki. Törő András arra bátorít mindenkit, hogy ha van lehetőségünk bármilyen aprósággal is hozzájárulni ehhez a gyűjtéshez, akkor segítsük a debreceni gyermekek beiskolázását. – Hiszem azt, hogy a szeretetből hozott cselekedetek megtermik a gyümölcsüket. Akiknek megterhelő lenne egy-egy üzletbe eljutni, számukra lehetőséget biztosítunk arra, hogy a Debreceni Karitatív Testület számlájára adományozni lehessen – összegezte.

Ördög Richárd arról beszélt, hogy nem csupán kapcsolatban állnak a Debreceni Karitatív Testülettel, de tagjai is annak, ezért természetes, hogy mögéjük állnak és segítenek a jótékonysági kezdeményezésben.

A tanszer adományokat 2023. augusztus 3-27. között várják az Ördög-Papír debreceni üzleteiben (nyitva tartási időben), illetve a debreceni Auchan áruházban (Kishatár u. 7., az üzletsoron)

A Debreceni Karitatív Testület számlaszáma: 10702064-18791271-52500006

(A közleménybe kérjük feltüntetni, hogy: tanszergyűjtés)

A gyűjtőpontokon szeretettel fogadnak füzeteket, ceruzákat, radírt, golyóstollat, vonalzót, szögmérőt, körzőt és más tanszereket, valamint használt, de jó állapotban lévő iskolatáskákat, tolltartókat, tornazsákokat és olyan higiéniai termékeket, amelyekre az általános iskola alsó tagozatában szükség van.

2021-ben közel 500 csomagot sikerült összeállítani, míg 2022-ben 570 tanszercsomagot adtak át, melyeknek értéke csomagonként közel 5000 forint, valamint a nyári gyerekfelügyeletben részt vevő mintegy 300 diák is részesült egy-egy közel 2000 forint értékű csomagban. Mindezek összértéke közel 3,5 millió forint.

A korábbi évekhez hasonlóan 2023-ban is több debreceni vállalat csatlakozott az akcióhoz. Az Ördög-Papír mellett az adománygyűjtésben részt vesz a Deufol Hungary Kft., a Gravic Hungary Kft. és a DVSC Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. is.

Át kell szakadnia a gátnak

“Akkoris csak megyek, ha már nincsen kiért élnem” - The Anahit dalpremier

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek