Debrecen
2020-12-02

Támogatás a karitatív testülettől és a városi segélyalapból

Papp László Debrecen polgármestere, Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, valamint Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke 2020. december 1-jén meglátogatta a Rácz családot és tartósélelmiszer-csomagot, tisztítószereket, illetve játékokat és édességet adtak át nekik.

A család Debrecen Város Segélyalapjából is támogatásban részesült. Amint azt Papp László polgármester elmondta, néhány napja történt meg a bejelentés arról, hogy újraindul a segélyalap, mivel a koronavírus-járvány második hulláma indokolttá teszi, hogy a város igyekezzen segíteni azokon a családokon, melyek a járványhelyzet miatt bajba kerültek. Debrecen az első olyan település az országban, ahol a városi segélyalap lehetőséget nyújt arra, hogy azok, akik átesnek a koronavírus-fertőzésen, s emiatt táppénzre kényszerülnek, a segélyalapból keresetkiesésüket pótolni lehessen. Ez alaphelyzetben maximálisan 50 ezer forintos támogatást jelent, de ha a családban többen esnek át a fertőzésen, akkor maximum 80 ezer forintos támogatást tud biztosítani az alap. Beérkeztek az első kérelmek, ezek bírálata folyamatos, s a Rácz család az elsők között van, akik segítséget kaptak – a maximális 80 ezer fontot, hiszen az édesapa és az édesanya is átesett a koronavírus-fertőzésen, s táppénzre kerültek. A segélyalapba több, mint 130 millió forint gyűlt össze, s jelenleg több, mint 80 millió forint áll benne rendelkezésre. Újabb pénzügyi és természetbeni felajánlások is vannak, s a városi segélyalap továbbra is be tudja tölteni feladatát, biztosítani tudja a feltételrendszernek megfelelő támogatásokat. A kérelmezők akkor lehetnek jogosultak a támogatásra, ha debreceni állandó lakcímmel, valamint igazolható munkaviszonnyal rendelkeznek, s a koronavírus-veszélyhelyzet időszakában vagy állásvesztést szenvedtek el, vagy táppénzre kényszerültek.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke elmondta, hogy az óvodás korú gyermeket nevelő Rácz család számára most hozott tartósélelmiszer-csomagot, tisztítószereket, illetve játékokat és édességet a testülethez vállalkozásoktól és magánszemélyektől beérkezett adományokból állították össze. A járványveszélyes időszakban ugyan tartottak kicsit attól, hogy csökken az adakozó kedv, azonban most is folyamatosan érkeznek a felajánlások. Több cég kért szeretetdobozokat, melyekbe munkahelyen belül oldják meg a gyűjtést. Rózsahegyiné Juhász Éva reméli, hogy ebben az adventi időszakban is – a múlt esztendőhöz hasonlóan – összesen mintegy 3500 családnak fog tudni segíteni a Debreceni Karitatív Testület.

A családfő, Rácz Csaba elmondta, hogy sem ő, sem a felesége nem rendelkeznek magas jövedelemmel, ezért is tudták igényelni a segélyalap támogatását, amely pótolja a táppénz miatti jövedelemkiesést. A kérelem beadását követően néhány nappal már megkapták az értesítést arról, hogy támogatásban részesülnek, ami aztán egy hét alatt meg is érkezett.   

Nagy Ádám győztes gólt szerzett Angliában

Adóemelési stopot rendel el a kormány az önkormányzatoknál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek