Debrecen
2020-11-11

Vádemeléssel végződött a lengyel férfi hajdúszoboszlói nyaralása

Ellopta egy éjjeliőr kocsiját Hajdúszoboszlón egy részeg lengyel turista, majd az árokba hajtott vele.

 Jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség azzal lengyel turistával szemben, aki júliusban ellopta egy éjjeliőr autóját Hajdúszoboszlón, majd azzal balesetet okozott. A férfi július 25-én éjjel erősen ittas állapotban nem találta meg a szálláshelyét, majd amikor észlelte, hogy az egyik telephely kapuja nyitva van, bement az udvarra és ott meglátta a sértett lezáratlan kistehergépkocsiját, amelyben benne volt az indítókulcs. 

 Az ittas férfi beült az autóba, majd elhajtott a telephelyről, Hajdúszoboszlón közlekedett, majd hajnal 4 óra 30 perc körüli időben az egyik utcán letért az úttestről a jobb oldali útpadkára és az ottlévő vízelvezető árokba hajtott és egy betonáteresznek ütközött. A férfi az ütközés következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, majd kiszállt a gépkocsiból és elment a helyszínről.

 A vádlott a sértettnek közel 550.000 Ft kárt okozott, amely nem térült meg.

 Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

 A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Fotó: police.hu
 

Így lehet használni a Debreceni Egyetem sportlétesítményeit

Elmarad az idei adventi vásár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek