Debrecen
2020-06-23

Fenntartható Debrecen címet kapott az NI

A Fenntartható Debrecen elismerést olyan cégek nyerhetik el, amelyek környezettudatos vállalásokkal elkötelezettek a fenntartható és zöld Debrecen iránt. A pályázat célja Debrecen város épített és természetes környezetének megóvása, fejlesztése és a környezettudatos szemlélet kialakítása.

2019-ben Papp László polgármester javaslatára döntött úgy a város közgyűlése, hogy pályázati felhívást tesz közzé a "Fenntartható Debrecen" elismerés elnyerésére.  A pályázóknak vállalniuk kell, hogy mellőzik az egyszer használatos műanyagokat, továbbá a környezet megóvása érdekében tehető intézkedések közül legalább további két kategóriában tesznek vállalást.

Az elismerés egy évre adományozható azon pályázók részére, akiknek pályázatát a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága arra érdemesnek találja. 

Idén ennek értelmében az NI-nak adományozta a címet a bizottság. Az NI debreceni leányvállalata 2001 óta építi tudatosan a munkavállalókra alapozott vállalati kultúráját. Mára közel 1500 főt foglalkoztat a cég, amely kezdettől fogva nagy figyelmet fordít környezetére, munkavállalói biztonságára és az egészséges, tiszta környezetére.  A  cégnél az egyszer használatos műanyagtermékek használatának fokozatos mellőzése már több évvel ezelőtt megkezdődött. 2017-ben a szelektíven gyűjtött poharaik száma 1500 kilogrammon is felül volt, ami a későbbi években csak  tovább növekedett. Mindez azt mutatja, hogy a munkavállalók is elkötelezettek a környezetük megóvása iránt.

Balázs Ákos környezetvédelmi feladatokért felelős alpolgármester a cím átadóján elmondta, hogy az a céljuk, hogy Debrecen gazdaságfejlesztési programjai fenntartható és zöld módon valósuljanak meg. Mindezt pedig a jövő generációjáért teszik, hogy jobb állapotban adják át Debrecent, mint ahogy azt a felmenőiktől kapták. Minden ilyen partnerség, mint az NI és Debrecen városa között létrejön, ezt a meglátást segíti. 

 

Főszerepben a DEAC

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek